Střípky od Samsungu z veletrhu CES: solární ovládač, udržitelné nabíječky a Samsung Home Hub

Samsung se na veletrhu CES pochlubil, mimo přenosného projektoru a telefonu Galaxy S21 FE, i novým dálkovým ovladačem pro televize. Jedná se o vylepšený Samsung SolarCell Remote, který zabraňuje plýtvání bateriemi. Díky solárnímu panelu se ovladač dobíjí, nejen ve dne, ale také v noci. Nejzajímavější inovací je totiž to, že ovladač umí získávat elektřinu i z rádiových vln, např. z 2,4GHz Wi-Fi routerů!

Pro co největší zisk však energie musí být ovladač umístěn blízko tohoto routeru. Samsung si navíc tuto nabíjecí technologii nenechá jen pro sebe, ale bude veřejně dostupná tak, aby ji mohli využít i další výrobci. Samsung se v rámci udržitelné budoucnosti věnuje i nabíječkám. Do roku 2025 budou nabíječky telefonů řady Galaxy i televize značky Samsung fungovat v pohotovostním režimu s prakticky nulovou spotřebou, čímž se zabrání plýtvání energiemi.

Samsung na veletrhu CES dále ukázal i tzv. Samsung Home Hub, což je 8,4" tablet, který je možné používat v dockovací stanici nebo kdekoliv v domácnosti. Jeho hlavní úlohou je centrální správa zařízení chytré domácnosti v podobě propojení šesti služeb Smart Things. Podpora tohoto hubu dorazí do letošních modelů chytrých televizí, monitorů a chladniček, samotný Hub bude v prodeji globálně od března letošního roku.

Nulová spotřeba televizí a nabíječek do roku 2025:

Diskuze (1) Další článek: Samsung Keys Cafe aneb uvařte si svou vlastní androidí klávesnici přesně tak, jak potřebujete

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Hub, Energie, Střípek, Samsun, SOL, Nabíječka, Veletrh, Televize, Smart Things, Veletrh CES, Ovladač, UDR, Solár, Strip