Stihl to ještě letos. Samsung na vybraných trzích updatuje Galaxy S9 na Android Pie

I když Samsung s předstihem avizoval, že aktualizaci na Android Pie vydá v lednu příštího roku, nakonec se tak stalo již v průběhu vánočních svátků. Jihokorejci v poslední fázi betatestování zabrali, vyřešili všechny zjištěné bugy a mohli tak vydat finální verzi Androidu Pie pro betatestery i stávající uživatele na Androidu 8.1 Oreo. Svou úlohu ve zrychleném vývoji ROM postavené na nejnovější verzi Androidu mohl hrát i Project Treble.

Aktualizace se zatím šíří pouze v několika zemích (zejména v Evropě), a další regiony se přidávají postupným tempem. V době psaní článku je update k dispozici ve volné distribuci v těchto zemích:

  • Spojené Arabské Emiráty
  • Itálie
  • Švýcarsko
  • Německo
  • Turecko
  • Holandsko

Aktualizace převládá u základní verze Galaxy S9 (firmware G960FXXU2CRLI), update pro Galaxy S9+ (firmware G965FXXU2CRLI) je zatím trochu opožděn. Aktualizace přináší celou spoustu změn, zejména novou verzi systému, která je obohacena o rozhraní One UI. To mimo jiné zlepšuje jednoruční ovládání a zavádí tmavý systémový mód. Ze systému přitom zmizela zmínka o nadstavbě Samsung Experience, její verze 9.5 u Galaxy Note 9 se tedy ukázala jako fází konečnou.

Kdy se update dostane do ČR, zatím nevíme, každopádně lednový termín zatím vypadá dost reálně. V první řadě se dostane na smartphony Galaxy S9 a Galaxy S9+, později se přidají smartphony Galaxy Note 9, Galaxy Note 8, Galaxy S8, Galaxy S8+ a další vybrané modely. 

Představení nové softwarové nadstavby One UI od Samsungu:

Diskuze (27) Další článek: Průstřel a zdrcující poměr výkon/cena. Honor View 20 půjde i do českých obchodů

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Samsung Galaxy Note 8, Samsung Galaxy Note 9, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy S9 256GB, Samsung Galaxy S9+, Samsung Galaxy S9+ 256GB, Verze, Pius, Turecko, Spojené arabské emiráty, Finální verze, Postupné tempo, Galaxy s,