Spustili jsme Katalog tabletů

Dotykové placky letos zatopí počítačům a my jsme na dobu tabletovou připraveni. Mobilmania je ode dneška bohatší o Katalog tabletů.

V lednu 2010 Apple představil první iPad a odstartoval éru padů, tabů, booků i všech ostatních moderních tabletů. Tablety se postupně staly nedílnou součástí mobilního byznysu, i na Mobilmanii se jim věnujeme stále více. Jedna sekce našeho webu ale dosud tablety zcela ignorovala - naše rozsáhlá databáze mobilních přístrojů, Katalog mobilů.

Vedle katalogu mobilů jsme proto dnes spustili i katalog tabletů. Zatím jsme se zaměřili pouze na tu kategorii tabletů, která toho má hodně společného s mobilními telefony. V katalogu tabletů najdete přístroje, které jsou příliš velké na to, aby se daly nazvat mobily, ale používají podobný hardware a jejich operační systémy jsou pouze upravenou variantou systémů používaných v mobilech. V katalogu tedy nejsou dotykové počítače s Windows. 

Klepněte pro větší obrázek
Záložku Katalogu tabletů najdete na titulní straně MobilManie, nebo na adrese
www.mobilmania.cz/Katalog-tabletu/sc-323-c-6/default.aspx

Přestože je dnes tendence smartphony a tablety sbližovat, vždy mezi nimi bude jasný rozdíl ve velikosti a účelu, proto jsme se rozhodli pro tablety vytvořit oddělený katalog. Existují zařízení jako Dell Streak Mini 5 nebo Samsung Galaxy Note, u kterých kategorizace není tak jednoznačná. Jako rozhodující kritérium jsme stanovili úhlopříčku displeje. Jakmile její délka překročí 5 palců (12,6 cm), řadíme přístroj mezi tablety.

V katalogu tabletů v současné době najdete 30 tabletů, které se u nás prodávaly v minulosti, jsou na trhu v současné době, nebo existuje naděje, že k nám dorazí. Tablet samozřejmě musí být oficiálně představen, musí být dostupné jeho fotky a kompletní specifikace, aby se do katalogu dostal. Obsah katalogu zatím není vyčerpávající, ale zaměřili jsme se na nejznámější značky, takže by nám neměl chybět žádný zásadní přístroj.

Funkce nového katalogu jsou stejné jako v katalogu mobilů. V katalogu můžete filtrovat podle všech možných kritérií, tablety se dají mezi s sebou porovnávat a hodnotit. U každého tabletu najdete odkazy na články, které jsme o nich napsali. Můžete rovněž vytvořit vlastní článek v podobě uživatelské recenze. Novinkou je informace o cenách napříč českými eshopy, kterou získáváme od Heureka.cz.

V katalogu tabletů zatím nenajdete procentuelní ohodnocení vybavenosti jako u mobilů. Pokud byste si vybavenost přáli, vyjádřete to v anketě nebo v diskuzi. Stejně jako u mobilů by šlo o numerické shrnutí úrovně výbavy na základě přiřazení vah jednotlivým parametrům. Tyto váhy by stanovila opět redakce, protože systém katalogu v tomto ohledu neumožňuje uživatelské nastavení.

Narazíte-li při práci s katalogem na nějakou technickou chybu, ozvěte se opět do diskuze, nebo na e-mailovou adresu postler@mf.cz. To samé učiňte i v případě, že najdete chybu v parametrech některého tabletu, nebo vám nějaký parametr v katalogu úplně chybí.

Diskuze (56) Další článek: Smartphony v ohrožení: Jak je to vlastně s těmi viry?

Témata článku: Acer, Apple, Asus, , , , Dell Streak Mini 5, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, SPU, Jednotlivý parametr, Katalog, Tab, Moderní tablet, Kat,