Špionážní snímky Galaxy F: první kovový Android od Samsungu

Samsung Galaxy F má být prémiovou verzí Galaxy S5, u které výrobce, poprvé ve svém Android portfoliu, použije kovové materiály. Mimo to se má jednat o smartphone s 5,3" displejem s rozlišením 1 440 × 2 560 pix, čtyřjádrem Snapdragon 805, 3GB operační pamětí a se 16Mpix fotoaparátem s optickou stabilizací. První špionážní snímky publikoval server PhoneArena, má se jednat o prototypovou verzi zatím nepředstavené novinky.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
První špionážní snímky ukazují kovový Galaxy F z čelní i zadní strany. Daleko od pravdy nakonec nemusí být ani obrázek z Twitterového účtu Evleaks, takto by mohla vypadat světlá barevná varianta

Patrná je inspirace modelem Galaxy S5, na zádi nechybí senzor srdečního tepu, na spodní hraně je pak přítomna záslepka microUSB konektoru (USB 3.0). I Galaxy F má totiž disponovat zvýšenou odolností podle normy IP67. Novinka má být o něco menší, než Galaxy S5, a má menší rámeček okolo displeje. Na druhou stranu bude tělo zařízení asymetrické, horní hrana je více zakřivena, než ta spodní. V nafoceném prototypu je pro testovací účely přítomen Snapdragon 801, výroba však bude zahájena již se zmiňovaným Snapdragonem 805. O tom, že je zařízení skutečné a dá se spustit svědčí i zapínací obrazovka, kde je vidět samotné označení Galaxy F.

Datum oficiálního představení Samsungu Galaxy F zatím není známo, soudě podle toho, že Samsung představuje hlavní novinky dvakrát do roka, objeví se na trhu, buď v průběhu léta bez tiskové konference, nebo až na zářijovém veletrhu IFA spolu s Galaxy Note 4. Neočekáváme tedy, že by byl Galaxy F představen ve čtvrtek v New Yorku spolu s tablety Galaxy Tab S.

Diskuze (40) Další článek: Rodičovská (ne)recenze vesnického LTE od Vodafonu

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Samsung Galaxy Tab S 10.5, Samsung Galaxy Tab S 10.5 16GB LTE, Samsung Galaxy Tab S 8.4, Samsung Galaxy Tab S 8.4 16GB LTE, Zmiňovaný snapdragon, F +, Kovo, Sam, #Android, GAL, Samsun,