Sony Vaio Duo 11: nový „tabletobook“ s Windows 8

[Živě z Berlína] Sony kromě krásných smartphonu a ještě hezčího tabletu ukázalo nové Vaio. Chvíli se tváří jako tablet, ale pak vysune klávesnici.

Živě.cz z Berlína: Zdá se, že koncept tabletu doplněného klávesnicí bude hlavním tahounem portfolia nových zařízení s Windows 8. Své řešení teď na veletrhu IFA ukázalo Sony. Jmenuje se Vaio Duo 11 a je to plnohodnotný počítač postavený na procesorech Intel Core, který je ovšem vměstnán do těla tabletu a doplněn klávesnicí.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Sony Vaio Duo 11

Zajímavá je konstrukce zařízení. Horní strana s displejem se odklopí do nakloněné pozice v tom se ukáže klávesnice schovaná pod ní. Ta je sice menší než u notebooků, ale působí komfortně a je navíc podsvětlená.

Potěší i parametry displeje, protože na 11,6palcové úhlopříčce najdeme 1920×1080 bodů. Uvnitř budou procesory od Core i3 po Core i7, SSD s kapacitou 128 nebo 256 GB, 4 nebo 8 GB RAM, Wi-Fi, Bluetooth, USB 3.0, HDMI a také tabletová výbava jako dvojice kamer, vestavěný GPS čip a také NFC. Celé je to tenké 18 mm a váží 1,3 kg. Na trh přijde s uvedením Windows 8, tedy na konci října. Cena zatím zůstává překvapením.

První seznámení na videu:

Diskuze (12) Další článek: Sony Xperia Tablet S: Japonci na to jdou jinak

Témata článku: Sony, Wind, Win, Windows!, , Vaio, Hlavní tahoun, Nový tablet, Nov, Tab S, Vestavěná GPS, Tab, Duo, Son