Softwarové zmrtvýchvstání. LG připravilo Android 12 pro jeden ze svých posledních modelů

Před rokem LG oznámilo konec výroby chytrých telefonů. V rukávu přitom mělo připraveno eso v podobě telefonu s rolovacím displejem a druhou generaci populárního telefonu LG Velvet. Trh se však těchto novinek již nedočkal, s výjimkou několika kusů druhého zmíněného modelu, který rozprodala zaměstnancům v domovské Jižní Koreji.

Klepněte pro větší obrázek
LG Velvet byl jedním z prvních dostupnějších telefonů s 5G konektivitou

I po roce však firma na své telefony úplně nezapomněla a nyní překvapivě oznámila aktualizaci pro telefon LG Velvet. A slib dodržela. Uživatelé v Koreji dokonce už na Redditu začali sdílet snímky obrazovky s obdrženou aktualizací na Android 12. Jedná se přitom o dva roky starý model vyšší třídy, který původně přišel na trh s Androidem 10.

Společnost tak navzdory tomu, že už se telefonům nevěnuje zatím splňuje to, co slíbila na začátku. U modelu Velvet totiž při uvedení deklarovala až 3 systémové aktualizace systému a už tehdy se mluvilo i o Androidu 12 a 13. První zmíněný si tedy může odškrtnout a uvidíme, zda se telefon dočká i další verze.

Samozřejmě není jisté, zda se aktualizace rozšíří i globálně nebo se updatu na Android dočkají jen uživatelé v Koreji. Tím, že je ale aktualizace pro telefon hotová, by rozšíření nemuselo být až tak složité. Uvidíme, zda se aktualizace dočkají i další modely. Pro tříletou podporu se totiž LG kdysi zavázalo i telefonů LG Wing, V60 či G8X. Tak či tak jde o dobrou ukázku toho, jak má vypadat správná softwarová podpora.

Netradiční LG Wing v redakci:

Diskuze (1) Další článek: Operátoři mohou jednostranně změnit smlouvu. Musí o tom ale jasně a dopředu informovat zákazníka

Témata článku: LG, , , , , , , , , Zmrtvýchvstání, Jižní Korea, Reddit, Telefon, Pro +, Model, Poslední model,