Slůvko Galaxy neodkazuje jen na telefony. Chromebook 2 navíc dostal i QLED displej

Počítačová rodina od Samsungu se rozrostla o nový model Galaxy Chromebook 2, které je nástupcem Galaxy Chromebooku. Slůvko Galaxy je jakýmsi pojítkem mezi mobilní řadou a notebooky, což lze říci i operačním systému Chrome OS, který balancuje na pomezí obou světů. Největší inovací je zřejmě displej, nový model je prvním Chromebookem na světě, v němž je integrován panel typu QLED. A ten jsme měli možnost doposud vidět pouze u chytrých televizí či u notebooků od Samsungu.

Konvertibilní Chromebook tedy dostal 13,3" QLED displej s rozlišením 1 920 × 1 080 pix a s podporou stylusu USI (Universal Stylus Initiative). Na druhém dílu chromebooku je připravena podsvětlená klávesnice s širšími klávesami. Tloušťka zařízení je 13,9 milimetru, na pravém boku je umístěna zapínací klávesa a USB-C, levou hranu obsadilo druhé USB-C, společný konektor pro sluchátka a mikrofon a také slot pro microSD karty. Váha chromebooku se ustálila na hodnotě 1,23 kg. 

Výpočetní výkon obstarává 10. generace Intel Core i3-10110U, popř. Intel Celeron 5205U. Operační paměť může být 4 nebo 8GB, úložiště pak 64 nebo 128GB. Na těle Galaxy Chromebook 2 najdeme ještě dva 5W reproduktory a HD selfie kamerku. Bezdrátová konektivita zahrnuje Wi-Fi 6 a Bluetooth 5. Zařízení se do prodeje dostane v červené a šedé, dostupnost a cena zatím není známa.

Jaký význam mají v dnešním světě Chromebooky?

Zdroj Samsung News

Diskuze (2) Další článek: Týden Živě: Vláďa si koupil dron a Donaldovi zablokovali Twitter

Témata článku: Samsung, , , , , , , , ? Displej, Klávesa, Dostal, DOS, Samsung News, NAVIC, Galaxy Chromebook, Neo +, Chromebook, Chrome, Dostál, Displej, USI, Notebook, Slůvko,