Sluchátka Galaxy Buds Pro se zúčastnila klinické studie. Pomohou hůře slyšícím

Samsung se na svém blogu potvrdil klinickou studií, která naznačuje, že funkce Ambient Sound u sluchátek Galaxy Buds Pro může efektivně pomoci těm, kteří mají mírné ztráty sluchu. V tom případě dokáže připoslech okolí alespoň částečně nahradit naslouchátka a různé další přístroje, které se starají o vyšší kvalitu a hlasitost lidského sluchu. Studii publikovalo renomované periodikum CEO (Clinical and Experimental Otorhinolaryngology).

Studie srovnávala zvukovou kvalitu naslouchátek, osobních zvukových „zesilovačů“ a také nová sluchátka Galaxy Buds Pro. Studie se věnovala šumu, frekvenčnímu rozsahu, hladině výstupního akustického tlaku a také celkovému harmonickému zkreslení. 57% účastníků studie s průměrným věkem 63 let se středně těžkými poruchami sluchu uvedli, že jim sluchátka pomohla lépe komunikovat v klidném prostředí, resp. umožnila lépe porozumět mluvenému slovu. Naslouchátka jsou na tom samozřejmě lépe, ovšem sluchátka od Samsungu se dostála poměrně dost blízko k osobním „zesilovačům“. Recenzi Galaxy Buds Pro si můžete přečíst zde.

Redakční představení sluchátek Galaxy Buds Pro:

Zdroj Samsung News

Diskuze (2) Další článek: iPhony mají pomalejší 5G než většina Androidů. Lídrem je naopak Samsung

Témata článku: Samsung, , , , , , Pro +, Ambient sound, Sluchátko, Zesilovač, Galaxy Buds, Sluch, Samsung News, Naslouchátko,