Skrytá funkce Apple Watch, o které jste nejspíš nevěděli. Hodinky můžete ovládat prsty i bez dotyku

  • Spouštění Apple Pay, Siri, procházení aplikacemi
  • To i další ovládání hodinek je možné bez dotyku nebo hlasu
  • Ukážeme, jak tato méně známá vychytávka funguje

Víte, že hodinky Apple Watch je možné ovládat i bez dotyku? Nemyslíme přitom hlasem, ale pohyby rukou, na které je zrovna nosíte. Díky citlivým akcelerometrům uvnitř totiž dokáží rozpoznat i malé pohyby, které pak lze přiřadit k některým gestům a funkcím.

Základní jsou však čtyři. Sevření pěsti, dvojité sevření pěsti a také spojení prstů a dvojité spojení prstů. Na ně si pak může to napojit různé akce jako je posun vpřed, vzad, otočení korunky, poklepání, ale i spouštění nabídky aplikací, notifikačního centra, Apple Pay a dalších možností.

Pak už je jen na vás, jak se s funkcí popasujete a jaké nastavení vám bude vyhovovat. Jak uvidíte níže na videu, praktické využití může být například pro spuštění Apple Pay, ale pomoci může například při aktivaci asistentky Siri, vyvolání nabídky s aplikacemi či notifikačního a ovládacího centra.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Možnosti nastavení ovládání hodinek

Vše snadno nastavíte na iPhonu v aplikaci Watch. Zde hledejte nabídku Zpřístupnění -> AssistiveTouch -> Gesta rukou. Koho napadlo, že toto ovládání může být nepraktické protože bude citlivé na nechtěné vyvolání gest. I na to se ale myslelo a lze si nastavit aktivační gesto, které bude nutné nejprve vždy udělat, aby pak hodinky na následné pohyby začaly reagovat. 

Takto funguje bezdotykové ovládání hodinek v praxi:

Diskuze (24) Další článek: Realme 9 Pro+ bude nadějný fotomobil. Podívejte se na ukázkové fotografie a srovnání s dražší konkurencí

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , , Dotyk, Aplikace, Spouštění, Gesto, Ovládání, AssistiveTouch, Prst, FUN APP, F +,