Single Take a další funkce z Galaxy S20 se dostanou i na starší špičkové Samsungy

Samsung chystá softwarovou aktualizaci, která přinese některé nové funkce z aktuální řady smartphonů Galaxy S20 také na jejich loňské předchůdce – konkrétně řadu Galaxy S10 a Galaxy Note10. Do nabídky fotoaparátu tak například přibude položka Single Take.

Tato funkce umí zatím pouze u „es dvacítek“ na jedno stisknutí pomocí umělé inteligence pořídit několik snímků i videosekvencí z dané scény a uživatel si zpětně může vybrat tu nejvhodnější nebo nejpovedenější.

Dále bude v oblasti fotoaparát vylepšen Noční režim a přidána položka Noční hyperčas, která slouží k lepšímu zachycení dlouhých nočních snímků, např. dlouhá závěrka světel jedoucích aut. Pro bohatší možnosti úprav poslouží Custom Filter, který můžete nastavit podle svých jiných oblíbených fotek a potom jej aplikovat i na další snímky.

Profesionální nabídka nastavení přijde vhod nejen u statických fotografií, ale také u videa. Proto se do loňských top Samsungů přenese i funkce Pro Video, kde můžete manuálně nastavit ISO, zamknout zaostření nebo vyvážení bílé.

Nových funkcí se dočká galerie fotografií. Pokud necháte do řazení fotek promluvit umělou inteligenci, seskupí podobné snímky do jedné „složky“ s náhledovým obrázkem. V levém horním rohu při prohlížení fotek přibude ikonka pro funkci Quick Crop, tedy rychlé oříznutí fotky bez nutnosti otevírat ji v samostatném editoru fotek.

Pohodlnější bude také sdílení obsahu. Přímo v roletě s přepínači naleznete položky Quick Share a Music Share. První umožní rychlé sdílení multimédií s kontakty ve vašem okolí, druhá umí nasdílet poslech hudby přes Bluetooth na další reproduktor nebo audio soustavu v autě.

Všechny uvedené novinky se budou postupně dostávat na smartphony řad Galaxy S10 a Galaxy Note10 ještě v nejbližších týdnech.

Diskuze (1) Další článek: Názor z druhé strany: „Ohebná Motorola Razr je nejhorší telefon, jaký jsem kdy používal“

Témata článku: Samsung, , , , , , Sdílení, Funkce, Závěrka, Fotka, Samsun, ISO, Crop, Položka, DOS, Pro Video, F +, Hyperčas, Music Share, Single Take, Quick Share