Samsung už podporuje Unicode 15. V telefonech nabízí smajlíky, které ještě nemá Apple ani Google

  • Samsung díky One UI 5 dohnal i podporu emotikonů
  • Do telefonů se dostal Unicode 14 i Unicode 15
  • Samsungy tak mají více smajlíků, než Apple, Microsoft či Google

Samsung už v rychlosti bezpečnostních záplat dlouhodobě poráží Google, který výrobcům, trochu paradoxně, posílá hlavní záplaty, k nimž si výrobci přidávají opravy svých vlastních aplikací a přídavků pro Android. I to však Samsung stíhá rychleji, než Google. Tentokrát však jihokorejský výrobce vypálil rybník, nejen Googlu, ale také Applu či Microsoftu. Update na One UI 5 totiž do telefonu přinesl podporu Unicode 15. Jeho součástí jen hned 31 nových emoji, jenže do telefonů řady Galaxy přibude rovnou 138 nových smajlíků.

A to protože, že Samsung v rámci One UI 5 začne konečně podporovat i specifikaci Unicode 14 z loňského roku, u které byly Samsungy jedny z posledních telefonů, které si s nimi ještě nerozumněly. U Unicode 15 však Samsung přebírá otěže je tak v nasazení nových smajlíků úplně první. Google je do čistého Androidu hodlá zakomponovat až v prosinci, další platformy je mají nabídnout až v průběhu příštího roku. 

Klepněte pro větší obrázek
Nově přidané smajlíky v Unicode 15

A jaké jsou nejnovější emoji? V patnáctce se jedná o emoji husy, ptáky, hrášku, zázvoru, medúzy nebo ikony Wi-Fi sítě. Pro Samsungy je nové i čtrnácté vydání Unicode, jehož součástí jsou smajlíky s rukama před očima a ústy, gesto podaných rukou, emoji těhotné osoby, apod.

Zdroj: Emojipedia

Diskuze (11) Další článek: Samsungy se naučily fotit noční oblohu. Pomůže jim doplňková aplikace stažená z Galaxy Storu

Témata článku: Samsung, , , , , , , SMA, Telefon, Emotikon, Smajlík, Emojipedia,