Samsungy řady Galaxy S22 se oproti plánu opozdí, základní model se nebude nabíjet 45 Watty

  • Samsungy řady Galaxy S22 se při nástupu na trh opozdí
  • Do konce února to stihne zřejmě jen Galaxy S22 Ultra
  • Na základní dvojici modelů budeme čekat až do první poloviny března

O smartphonech řady Galaxy S22 se toho napsalo už hodně, prakticky známe kompletní specifikace telefonu, viděli jsme fotografie všech možných barevných variant a chybí nám snad jen poslední střípek skládačky - koncová cena. Původně se hovořilo o tom, že Samsung kvůli odložené premiéře Exynosu 2200 posune i start prodejů telefonů, což však jihokorejský výrobce vyvrátil. I přesto to však vypadá, že únorový start prodejů nová řada od Samsungu nestihne...

Samsung uvede nové topmodely 9. února na akci Galaxy Unpacked a podle původního plánu se měly novinky začít prodávat 25. února. Jenže, kvůli blíže nespecifikovaným problémům v dodavatelském řetězci se koncem února dostane na trh pouze nejvybavenější Galaxy S22 Ultra. Podle Jona Prossera se dostupnost Galaxy S22 a Galaxy S22+ přesouvá až na 11. března. To by se však nemělo nijak dotknout předobjednávek, které odstartují hned po premiéře nové řady.

Podle dřívějších informací by měl být ze všech vyrobených telefonů řady Galaxy S22 připadat na Ultru 33,1% podíl, „plusová“ varianta má přispět 24 procenty. Zbytek, tj. necelých 43 procent, vyrobených telefonů připadne na základní S22. A zatímco vybavenější dvojice „esek“ bude podporovat až 45W dobíjení, v případě základního modelu vám bude muset stačit maximálně 25W dobíjení a to ve spojitosti s 3 700mAh baterií, která má mít oproti loňskému Galaxy S21 kapacitu baterie nižší o 300 mAh.

Z nuly na sto ji nabijete za 70 minut, zatímco 4 500mAh akumulátor Galaxy S22+ Ultra dobijete 45 Watty za rovnou hodinu. Ultra se bude pyšnit 5 000mAh baterií, a to v těle, které nemá být nijak přerostlé, a jehož součástí bude i dotykové pero S Pen. Má se za to, že přítomnost slotu v telefonu „ukousne“ z baterie zhruba 100 mAh, na druhou stranu Galaxy S22 Ultra má být oproti Galaxy S21 Ultra o něco kratší a širší jen o dva milimetry. 

Samsung zve na blížící se oznámení řady Galaxy S22:

Zdroj Twitter[1], Twitter[2], Nieuwemobiel

Diskuze (41) Další článek: Nositelnosti jsou děravé. Útočníci z nich mohou ukrást citlivá data nebo polohu uživatele

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Telefon, Samsun, Galaxy Unpacked, Model, Základní model, Polovina března, Watt, Jon Prossera, Konec února,