Samsungy řady Galaxy S10 se prodávají slušně, mobilní divize mezičtvrtletně roste

Odhady Samsungu se naplnily. V březnu jihokorejci varovali své investory, že očekávají výrazný pokles zisků, což se ukázalo i v reálných číslech. Meziročně došlo u celého konglomerátu Samsungu k poklesu prodejů o 13 procent, meziroční propad provozních zisků je však rovných 60 procent! V letošním prvním čtvrtletí se dostal provozní zisk na vůbec nejnižší úroveň od třetího čtvrtletí roku 2016.

Samsung to dává za vinu zejména slabší poptávce po paměťových čipech. Prodeje řady Galaxy S10 hodnotí Samsung jako „solidní“, což se podepsalo na mezičtvrtletním nárustu příjmů mobilní divize, a to i přes všeobecný pokles poptávky v segmentu smartphonů. Pod větší příjmy se podepsaly zejména vyšší ceny telefonů, jejich dodávky na trh však byly ovlivněny přepracováním produktového portfolia v nižším a středním segmentu.

Mobilní divize Samsungu do druhého čtvrtletí slibuje „posílení produktového portfolia skrz inovace a pokračující reorganizaci nabízených produktů“, čímž má Samsung na mysli Galaxy S10 5G a Galaxy A80 s výsuvným otočným fotoaparátem. Ve druhém čtvrtletí má k lepším číslům přispět zvýšená poptávka po televizích s UHD či 8K panely či po velkoformátových obrazovkách. Od dubna do června bude Samsung navíc dodávat vybavení pro 5G sítě operátorům v Jižní Koreji a v USA.

Představení řady Galaxy S10 od Samsungu:

Zdroj Samsung News

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (1) Další článek: Úplný propadák. O telefon s obří baterií projevilo zájem jen jedenáct nadšenců

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Čtvrtletí, Produktové portfolio, UHD, Div, Jižní Korea, Mobilní divize, MOBI, Samsung News, Pokles, Samsun, Divize, Poptávka, Pro +, Vybavení