Samsungu ve druhém čtvrtletí spadly zisky o 56 %. Polovodičová divize stagnuje

Samsung k 30. červnu finančně ukončil druhé čtvrtletí, které potvrdilo dřívější pesimistické odhady. Zásadní informací je meziroční pokles operačního zisku celého konglomerátu o 56 procent, pod což se podepsala slabá poptávka po polovodičích a také pomalejší prodeje topmodelů. Konkrétně mobilní divizi poklesl operační zisk o 42 procent, ovšem díky slušným prodejům smartphonů střední třídy vzrostly výnosy meziročně o 8 procent. V řadě Galaxy A se nejvíce dařilo Galaxy A50 a Galaxy A70, naopak zájem o Galaxy S10 byl spíše vlažný.

Klepněte pro větší obrázek
Tabulka, která srovnává prodeje a operační zisk za Q2 2019 se čtvrtletními výsledky z posledních dvou let

V meziročním srovnání dominuje displejová divize, která těžila z větší poptávky po OLED panelech. Samsung očekává zlepšení stavu polovodičové divize ve druhé polovině letošního roku, kdy se očekává vyšší poptávka po NAND a DRAM modulech. Růst mají i displeje, a to vzhledem ke zvyšující se poptávce po OLED displejích s průstřelem a zabudovanou čtečkou otisků prstů. Mobilní divize bude ve třetím čtvrtletí těžit z prodejů řady Galaxy Note 10 a Galaxy Fold, včetně novinek určených pro sítě 5G v Jižní Koreji a v USA.

Zdroj Samsung News

Diskuze (17) Další článek: Japonci předvedli olympijské medaile. Kov na ně vytěžili ze staré elektroniky

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Zisk, Prodej, Samsun, Displej, Samsung News, Mobilní divize, NAND, Jižní Korea, Čtvrtletí, Div, Divize, Poptávka