Samsungu unikly tiskové fotky Galaxy A51! Těšte se na čtyřnásobný fotoaparát

Samsung si na 12. prosince schoval představení ještě jedné novinky - Samsungu Galaxy A51. Jeden z nejdůležitějších modelů řady Galaxy A pro rok 2020 sice nedávno unikl na koncepčních renderech, ovšem nyní se telefon ukazuje v celé své kráse. A to s několikadenním předstihem. Samsung neuhlídal několik tiskových fotografií Galaxy A51, které se již dostaly na internet.

Samsung u řady Galaxy A v roce 2020 i nadále zachová designovou linii 3D Glasstic, vysoce leštěný plast bude i nadále navozovat iluzi skleněného krytu. Záda budou obohacena o čtyři segmenty s odlišnými odlesky, které si Samsung vyzkoušel již u Galaxy A30s. Jen střed „kříže“ tentokrát nebude u pravého, ale u levého boku. Výrazným prvkem je i obdélníkový fotomodul se zaoblenými rohy nebo displej Infinity-O s průstřelem. Od vzhledu Galaxy A51 se bude odvíjet i design ostatních modelů řady Galaxy A pro příští rok.

Rozměry telefonu budou 159 × 74 × 7,9 mm, v kapse vás bude tížit 172 gramy. Jihokorejci budou i nadále pokračovat s experimenty s tlačítky. Regulátory hlasitosti tentokrát budou se zamykací klávesou na pravém boku. Stejnou kombinaci by měly mít i modely řady Galaxy S11, a to navzdory tomu, že řada Galaxy Note10 měla všechny klávesy vlevo. AMOLED displej zase po vzoru posledních Notů dostane vycentrovaný průstřel pro 32MPx selfie (F2.2).

Na úhlopříčce 6,5 palce čekejte rozlišení Full HD+ a zabudovanou optickou čteku otisků prstů. Záda zdobí výrazný černý obdélník se zakulacenými rohy, do nějž se dostaly čtyři fotoaparáty s přisvětlovací diodou. Hlavní 48MPx snímač (F2.0) doplní 12MPx širokáč (F2.2) a 5MPx foťák pro detekci hloubky ostrosti. Čtvrtým do party bude 5MPx makro kamerka (F2.4) pro focení ostrých detailů z velké blízky.

Samsung Galaxy A51 bude představen 12. prosince:

Výkon telefonu dodá osmijádrový Exynos 9611 taktovaný na 1,74 GHz, se 4 nebo 6GB RAM. K menší kapacitě operační paměti bude příslušet 64 GB paměť, k větší zase dvojnásobná kapacita interního úložiště. MicroSD karty nabídnou rozšíření až o dalších 512 GB, podpora Dual SIM není vyloučena. Nevyměnitelnou baterii s kapacitou 4 000 dobijete přes 15W dobíjením Adaptive Fast Charging. Galaxy A51 bude nabízen v bílé, černé, oranžové a zelené. Zbytek „áček“ si Samsung zřejmě schová až na příští rok. Ve všech bude běžet Android 10 s nadstavbou One UI 2.0.

Zdroj Sammobile

Diskuze (1) Další článek: Týden Živě: Předplatné Windows, návštěva v Amazonu a létající vlaky v ČR

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Adaptive Fast Charging, Průstřel, F +, Kapacita, Full HD +, Fotka, Klávesa, Dual Sim, Internet, Samsun, Sammobile, Samsung Galaxy, Telefon, Model řady,