Samsungu unikly fotografie Galaxy A32. Podporu 5G zajistí čipset od MediaTeku

Řada Galaxy A se u Samsungu brzy rozroste o další model. Po Galaxy A42 5G, jehož recenzi si u nás budete moci již brzy přečíst, dojde řada na ještě levnější Galaxy A32 5G. A protože si Samsung neuhlídal informace, máme pro vás tiskové fotografie i základní specifikace áčka, které má stlačit cenu telefonů s podporou 5G sítí zase o něco níže. A tento model si k nižší ceně zřejmě pomůže i zařazením levnějšího 5G čipsetu od MediaTeku.

Celoplastový telefon bude z přední strany vypadat vcelku obyčejně, jako tuctový model střední třídy s 6,5" LCD displejem a výraznou bradou. Záda však přinesou příjemnou změnu, protože čtyři fotoaparáty nebudou umístěny v jednotném vystouplém fotomodulu, ale zcela samostatně. Objektivy budou sice stále vyčnívat nad okolní povrch, takže se telefon na stole bude i nadále kolébat, záda však alespoň působí svěžím dojmem. Úplná novinka mezi mobily to však ale není, záda nám trochu připomínají smartphone LG Velvet.

Hlavním fotoaparát má mít rozlišení 48 MPx, doplní jej širokáč, snímač pro rozmazání pozadí v režimu Živého zaostření a také samostatné makro. Na pravém boku jsou připraveny regulátory hlasitosti a zamykací klávesa, která je společná se čtečkou otisků prstů. Na spodní hraně je připraven USB-C konektor a sluchátkový jack.

Výpočetní výkon bude zajišťovat čipset MediaTek Dimensity 720 pyšnící se podporou 5G sítí, a to se 4GB RAM. Telefon bude podporovat NFC, v základním balení dostane 15W nabíječku a poběží v něm Android 11 s grafickou nadstavbou One UI 3.0. Představení telefonu se očekává v horizontu několika následujících týdnů, ovšem až po řadě Galaxy S21, která si odbude svou premiéru 14. ledna.

Galaxy A32 5G bude postaven nepatrně níže než Galaxy A42 5G:

Zdroj Winfuture

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Váš názor Další článek: Samsung zítra oznámí 5nm Exynos 2100. A to na samostatné tiskové konferenci

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , , , , , F +, Med, Čipset, Telefon, Samsun, MediaTek Dimensity, Podpor,