Samsung neutají ani své nové špičkové tablety. Amazon je s velkým předstihem vystavil na svém webu

  • Samsung na únor chystá novou řadu tabletů Galaxy Tab S8
  • Tentokrát se bude jednat hned o tři novinky
  • Všechny poběží na Snapdragonu 8 Gen 1 a nabídnou stylus S Pen

Oživeno 21. ledna 14:45:

Když se řekne „únik informací“, většinou pochází od individuálních jedinců, tentokrát však došlo na gigantický únik, pod něhož se podepsal globální gigant Amazon. Ten na svém webu s předstihem krátce vystavil všechny tři tablety, přičemž na veřejnost unikly, jak tiskové fotografie, tak jejich kompletní specifikace. Budou se nabízet ve Wi-Fi a 5G verzi, přičemž s magnetickým stylusem se počítá u všech tří modelů.

Klepněte pro větší obrázek
Amazon již s předstihem zveřejnil specifikace tabletů řady Galaxy Tab S8, a to včetně tiskových fotografií

Galaxy Tab S8 a Galaxy Tab S8+ budou k dostání se 128 nebo 256GB pamětí, Galaxy Tab S8 Ultra bude navíc dostupný s 512GB interním úložištěm. Ceny tabletů Amazon nezveřejnil. Každopádně, předčasné zveřejnění nabídek může znamenat, že jihokorejský výrobce tablety skutečně oznámí již na únorové akci Galaxy Unpacked.

Zdroj Amazon via Pocketnow


Původní článek vyšel 14. ledna s následujícím nadpisem:

Samsungu unikla celá řada tabletů Galaxy Tab S8. Novinky budou hned tři, displej Ultry bude doslova obří

O tabletech řady Galaxy Tab S8 od Samsungu už se spekuluje delší dobu, ovšem ať nyní mají spekulace reálné základy. Německý web WinFuture vypustil do éteru tiskové fotografie chystané trojice high-end tabletů včetně hardwarových specifikací, a my nemáme moc důvodů,  proč zveřejněným informacím nevěřit. Největší novinkou bude tablet s označením „Ultra“, který doplní základní a „plusový“ model.

Nové tablety by měly být oznámeny na virtuální akci Samsung Galaxy Unpacked (8. únor) společně s telefony řady Galaxy S22, popř. se jejich premiéra odehraje na letošním veletrhu MWC v Barceloně (28. února až 3. března). Na co se tedy můžeme těšit?

Trio Galaxy Tab S8

Tři nové tablety se liší velikostí displeje, jeho rozlišením, velikostí úložného prostoru, fotoaparáty a také kapacitou pevně integrované baterie. Základ zůstává u všech modelů stejný. Na kovový rám, který nabídne hned čtyři reproduktory s podporou Dolby Atmos a slot pro microSD, navazuje zadní kovový kryt s viditelnými vývody antén. Na něm mimo loga AKG a Samsungu najdete ještě magnetickou pozici, ve které se dobíjí stylus S Pen. Ten bude přímo součástí základní krabice.

Všechny tablety mají na zádech duální foťák (13 + 6 Mpx) včetně přisvětlovací diody. Pod krytem čekají baterie o kapacitách 8 000, 10 090 a 11 200 mAh, které by měly podporovat až 45W kabelové dobíjení

Aktuálně nejvýkonnější tablet od Samsungu - Galaxy Tab S7+:

Základní verze tabletu nabídne 11" TFT displej s rozlišením 2 560 × 1 600 pix, u Tab S8+ se máme těšit na 12,7" Super AMOLED panel s rozlišením WQXGA+ (2 800 × 1 752 pix). Největší „plácačkou“ bude 14,6" Super AMOLED využívající rozlišení 2 960 × 1 848 obrazových bodů. U všech displejů krytých sklem Gorilla Glass 5 se počítá se 120Hz obnovovací frekvencí. U prvních dvou modelů můžete na přední straně čekat 12MPx selfie (F2.4), pouze u Ultry se selfie přesune do displejového výřezu a přidá se k ní ještě 12Mpx širokáč (F2.2).

Nejvýkonnější Snapdragon v akci

Výkon u všech modelů zajistí Snapdragon 8 Gen 1, na nějž navazuje 8GB RAM a 128 či 256GB úložiště. Pouze u Ultry má být k dostání ještě „ultimátní“ varianta s 16GB RAM a 512GB úložištěm. To si navíc u celého tria ještě rozšíříte microSD kartami. Systémově se bavíme o Androidu 12 s nadstavbou One UI 4.1, ve které bude možné přímo na tabletu spustit desktopový režim DeX

Německý zdroj na závěr přidává i první nástřel cen. Dle varianty (Wi-Fi či 5G) mají stát tablety v Evropě následovně:

  • Galaxy Tab S8 - 680 až 900 EUR (16 600 - 22 000 Kč)
  • Galaxy Tab S8+ - 880 až 1 100 EUR (21 500 - 27 000 Kč)
  • Galaxy Tab S8 Ultra - 1 040 až 1 220 EUR (25 500 - 30 000 Kč ), možná více

Tablety budou k dostání minimálně v černé barevné variantě, i když je možné, že se budou novinky souběžně nabízet i v několika dalších, byť zatím neznámých, barevných provedeních. 

Diskuze (3) Další článek: Jak na plochu Androidu jednoduše přidat zástupce souboru? Pomůže legendární Total Commander

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Evropa, Samsung Ne, WQXGA +,