SamsungApps tipy: zjednodušte si život

Dnes si do poháru namícháme kvalitní 3D hry i aplikace z kategorií Nástroje a Produktivita. Vyzkoušíme virtuální pravítko i jednoduché ovládání počítače
Kapitoly článku

Portál SamsungApps je pro Android doplňkovým zdrojem aplikací, zato pro badu jedinou studnicí, ze které je možno čerpat. Na portálu SamsungApps se objevila nová akce, která propaguje aplikace z kategorií Nástroje a Produktivita, tedy užitečné utilitky, které by se vám mohli čas od času hodit. Většina těchto aplikací je k dispozici zdarma nebo za výraznou slevu, týkají se Androidu i bady. Pokud si pospíšíte (čas máte do konce dubna), můžete si zdarma stáhnout např. mobilní antivirus, komplexní Office řešení nebo přehledný správce financí. Nezapomeneme ani na hry, zaměříme se na 3D tituly a jejich herní možnosti.

Tom Clancy's Splinter Cell Conviction

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

V roli Sama Fishera jakožto člena speciáních jednotek plníte úkoly, které vám přinesou zpět život vaší dcery. Mezi oblastmi, kde se budou vaše mise odehrávat, narazíte na krajinu Iráku i zabezpečenou oblast ve Washingtonu. Postava se ovládá kurzorovým křížem levým palcem, zatímco pravým se staráte o akce, úskoky za bariéry, střelbu nebo přepadení. Vaším hlavním partnerem ve hře je stín, většina misí tak začíná vyřazením generátorů nebo vypnutím světel. Ze tmy můžete nepřátele odrovnávat ze zálohy, pokud vás spatří, uvidíte na místě kde stojíte šedou siluetu. Právě onu si půjdou nepřátelé blíže prozkoumat a vy se tak může dostat z jejich dosahu dohledu. Zdali jsme úspěšně skryti pod rouškou tmy vidíte v levém horním rohu displeje. Začínáte s pistolí s tlumičem, postupně ve hře se vám odemkne brokovnice i samopal. Vcelku povedená akční hra od Gameloftu má jednu hlavní spádovou linii, žádné boční úkoly a jiné vymoženosti nečekejte. Hratelnost je celkem dobrá, útoky ze tmy ale za čas omrzí, což nezachrání ani změny herních prostředí. Pokud si hru pořídíte, počítejte s 250 MB přídavných dat na paměťové kartě i s poměrně dlouhými loadingy.

  • Vývojář:  Gameloft
  • Platforma: Android, bada
  • Lokalizace: ENG, FRA, GER, ITA, KOR, SPA
  • Podporované přístroje: Galaxy S, Wave, Wave II, Wave III
  • Cena: 99 Kč (Android), 79 Kč (bada)
  • Velikost: 2,72 MB + cca 250 MB na paměťové kartě
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Guns'n'Glory World War 2

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Jedná se o lehce upravenou Tower defense hru, ve které si vybíráte, na jakou stranu se ve druhé světové válce postavíte. Za tu pak plníte různé mise, které spočívají v ochraně vaší základny armádou. Ta se může skládat z pěšáků, mediků, granátníků nebo bojové techniky. Čím úspěšnější v misích jste, tím více dostáváte bodů, které můžete investovat do vylepšení vlastní armády. Na pořadu dne bude i intuice a logika, armádu musíte rozmístit tak, aby pokryla všechny možné směry, odkud se na vás nepřátelé mohou dostat. To, kudy půjde příští vlna, se dozvíte červenými šipkami po stranách bitevního plánu v časovém předstihu desítek sekund. Za poražené nepřátele dostáváte stříbrné mince, za které opět můžete nakupovat bojovou techniku. Vhod přijdou i bedny s bonusovým obsahem, můžete svoje pěšáky uzdravit nebo dočasně zesílit vaše jednotky. Hra má několik úrovní, pro každou je k dispozici několik misí. Ty lze odehrát v lehké, střední nebo náročné obtížnosti. Příznivcům Tower defense her se titul bude líbit, zvláště pak proto, že do hry přidává možnost přesunu vojsk.

  • Vývojář: MobileBus
  • Platforma: Android
  • Lokalizace: ENG, KOR
  • Podporované přístroje: Galaxy W, Galaxy S, Galaxy S II
  • Cena: zdarma
  • Velikost: 16,89 MB
Klepněte pro větší obrázek 

Gangstar: Miami Vindication

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Gangstar s podtitulem Miami Vindication by šlo pojmenovat jako sérii GTA hratelnou na smartphonech s Androidem. Velmi povedený akční titul nás zavede do města Miami sužovaného korupcí a gangy. Hlavní hrdina v rámci záchrany svého bratra řeší úkoly, které mu zadává několik herních postav. Úkoly se typově sice často opakují ale tu a tam se objeví nová informace, začátky a konce jsou uvozovány dialogy případně jsou do hry vkládána videa. Plněním úkolů se posunujete v hierarchii příběhu výše, odemyká se další obsah (auta, zbraně) a navíc získáváte peníze. Ty lze utratit za nákup svého vlastního vozu (nemusíte nakupovat, stačí ukrást první, které uvidíte) nebo za zbraně. Početný arzenál budete potřebovat při plnění misí i při tzv. „free runu“, kdy se můžete snažit udělat co největší rozruch po městě nebo si jen tak užívat jízdy v dopravních prostředcích. Policejní hlídky jsou často vidět takže stačí jen nepatrný prohřešek proti občanskému pořádku a jdou po vás. V rámci hry můžete nasednout do auta, motorky, lodě nebo helikoptéry. Každý z dopravních prostředků má vlastní způsob ovládání a hra vám při prvním setkání napoví, jak na něj.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Hodně se mi líbí poměrně reálná simulace městského života včetně střídání dne a noci, mapa města je poměrně velká, najdete v ní bažiny, korporátní část, hotely, malé domky i sklady a přístaviště. Slabší stránkou mohou být pro někoho textury, které jsou kostrbaté a nevýrazné, pokud se ale dostanete do děje, zvyknete si na ně. V rámci města můžete rozbíjet auta, lavičky, okolní osvětlení, značky a semafory, na druhou stranu rozbijete auto o živý plot, jako by se jednalo o betonovou stěnu. Motorky jsou na cestě až nereálně stabilní, pokud ji řídíte na maximální rychlost a nabouráte do domu, zůstanete sedět na motorce a nic se vám nestane. Město se nesimuluje celé ale jen kolem vás, takže se vám občas stane, že před sebou vidíte zaparkované auto, které jako by přiletělo z vesmíru a zhmotnilo se před vámi.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Až na drobné nedostatky se jedná o velmi povedený herní titul, který vás zabaví opravdu na dlouho. Děj hry má několik aktů, řadu příběhových větví, svými činy můžete sbírat i různé úspěchy (achievements). Za mě to je jedna z nejlepších 3D her současnosti a určitě stojí za vyzkoušení. Příznivci akčního žánru budou rozhodně potěšeni.

  • Vývojář: Gameloft
  • Platforma: Android
  • Lokalizace: ENG, FRA, GER, ITA, SPA
  • Podporované přístroje: Galaxy S
  • Cena: 99 Kč
  • Velikost: 4,24 MB + cca 240 MB na SD kartě
Klepněte pro větší obrázek 
Kapitoly článku

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy W, Nová informace, Stejná aplikace, Největší rozruch, Nová akce, Akční hra, Samsun, Život, Zaparkované auto, Druhý režim, Produktivita, Herní možnost, Paměťová náročnost, SamsungApps, Pohledný design, Střídání, Tower Defense, Hlavní hrdina, Tip,