Samsung začal prodávat 512GB microSD. Stojí stejně jako smartphone Galaxy A6

Samsung na českém trhu začal samostatně prodávat 512GB microSD kartu. Jedná se o paměťovku označenou jako EVO Plus microSDXC UHS-I, Class 10, UHS Speed Class 3. Samsung u nové karty uvádí rychlost čtení až 100 MB/s, v případě zápisu je rychlost taž 90 MB/s. Pode výrobce bude kopírování 3GB 4K videa z paměťové karty do notebooku trvat pouhých 38 vteřin.

Paměťovka nabídne, na mobilní poměry, gigantický úložný prostor. K úplnému zaplnění kapacity budete potřebovat 78 hodin Full HD videí nebo 150 tisíc fotografií. Samotná fyzická kapacita je 93,1 procent udávané kapacity, tedy přesně 476,67 GB. Samsung dokonce kartu doporučuje i k rozšíření paměti u notebooků a netbooků, které mají slot na SD karty. V balení s kartou totiž najdete i přibalenou redukci.

Za obrovskou porci paměti si však dost připlatíte, oproti původním předpokladům je cena vyšší o tisícovku. 512GB microSD můžete již nyní na českém trhu pořídit za 6 990 Kč. Karta od Samsungu o poloviční kapacitě je k dostání skoro o třetinu levněji (za 2 499 Kč). Cena půlterové karty je tak na českém trhu srovnatelná např. se Samsungem Galaxy A6. Stále však platí dočasná prodejní akce, v rámci které vám Samsung k novému Galaxy Note 9 (512 GB) přibalí výše zmiňovanou paměťovou kartu úplně zadarmo.

První pohled na Samsung Galaxy Note 9:

Diskuze (28) Další článek: Nejpodivnější chyba v historii. Pixel 3 XL si sám přidá další výřez v displeji

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy Note 9, Mic, Pro +, Přibalená redukce, Český trh, Notebook, Kapacita, Full HD, Samsun, Úplné zaplnění, Karta, První pohled, SMA, Nová karta, Poloviční kapacita, UHS, Mobilní poměry, Sam,