Samsung vyvinul čip pro těžbu kryptoměn. Je levnější a efektivnější než grafické karty

Samsung navrhl čip pro těžbu kryptoměn. Jedná se o ASIC (Application Specific Integrated Circuit), tedy specializovaný procesor, který je pro těžbu energeticky efektivnější, než např. grafická karta nVidia GTX 1080. Ta je v současnosti brána jako jedna z nejvýkonnějších karet pro kryptomining.

Samsung uzavřel distribuční dohodu se zatím neznámým partnerem z Číny, který se bude starat o distribuci čipu. Podle zdroje je čip pro těžbu kryptoměn důležitý zejména z toho důvodu, že umožní jihokorejcům proniknout na čínský trh s ASIC komponenty, kde tradičně dominují lokální výrobci. 

Grafické karty na trhu chybí, vykoupili je těžaři:

O tom, že se Samsung chystá na kryptoměny svědčila i naše návštěva vývojových center v USA. Pobočka zaměřená na vyhledávání startupů potvrdila, že se silně zajímá o blockchain a o možnosti jeho dalšího využití. Mít speciální těžební čipy je však věc trochu jiná, ovšem pokud se na trhu prosadí, může si polovodičová divize Samsungu letos výrazně přilepšit. Připomeňme, že se Samsung v loňském roce stal největším výrobcem polovodičových čipů a pamětí, a ukončil tak 25letou nadvládu Intelu.

Via Techcrunch

Diskuze (10) Další článek: Nokia 2, Huawei P Smart a Samsung Galaxy A8 v únorovém ceníku Vodafonu

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Vývojové centrum, Specializovaný procesor, Výrobce, Polovodičový čip, Těžba, Sam, Loňský rok, Návštěva, Trh, Čip, GTX, Samsun, Čínský trh, Grafická karta, Nvidia GTX,