Samsung vytvořil nové místo, kde můžete vyzkoušet jeho produkty. V herním metaverzu Space Tycoon

Virtuální realitu v metaverzu začíná pro prezentaci produktů využívat čím dál více firem, mezi další se zařadil Samsung. Na platformě Roblox vytvořil prostor Samsung Space Tycoon, který vychází ze známých her typu Tycoon. V nich hráč budoval novou infrastrukturu, stavěl zábavní park, město nebo železniční síť. Samsung se inspiroval vesmírnou tematikou.

Klepněte pro větší obrázek

Ve virtuálním prostoru přístupném z běžných počítačových i mobilních platforem může zájemce hrát hry a sdílet zážitky s využitím produktů značky Samsung.„Space Tycoon koncipujeme jako virtuální hřiště, kde se může setkávat velké množství zákazníků a užívat si neomezených možností virtuálního prostoru,“ popisuje Jinsoo Kim, výkonný viceprezident designového centra Samsung Electronics. Virtuální zážitek míří hlavně na zákazníky tzv. generace Z, která je pro firmy marketingově obtížně uchopitelná, protože neinklinuje k žádnému mediálnímu formátu.

V prostředí Space Tycoon mohou uživatelé pomocí vytěžených surovin sami vytvářet až 20 různých produktů značky Samsung od chytrých telefonů Galaxy po televizory a domácí spotřebiče. Mohou začít s reálnými produkty a měnit jejich design, aby se daly využít pro herní účely. Příklad: ze skládacího telefonu Galaxy Z Flip lze udělat batoh nebo koloběžku, vysavač Jet Bot se může změnit ve vznášedlo a lifestylový televizor Sero v helikoptéru pro jednočlennou posádku.

Samsung už má s Robloxem zkušenosti, v Česku a na Slovensku na této platformě představil aktuální vlajkovou řadu smartphonů Galaxy S22. Celosvětově má Roblox přes 160 milionů uživatelů, v Česku je to zhruba 400 tisíc. Space Tycoon bude mít při spuštění 14 jazykových verzí, mezi něž patří korejština, angličtina, čínština a španělština. V budoucnu mají přibývat další interaktivní funkce.

Váš názor Další článek: Samsung má zamilovanou barvu. Do fialové oblékl nově Galaxy S22 a připomíná i starší modely

Témata článku: Samsung, , , , Roblox, Česká republika, Slovensko, Tycoon, Platforma, Nové místo, Herní, Produkt, Televizor, Samsung Electronics