Samsung vylepšuje nositelnosti. Sluchátka zachytí 360° audio, hodinky umožní zoomovat ve foťáku

Samsung připravuje dva druhy aktualizací pro své nositelného příslušenství, díky kterým přibudou nové funkce při používání nositelností ve spolupráci se smartphonem. První se týká sluchátek Galaxy Buds2 Pro, s nimiž získají telefony Galaxy možnost nahrávat prostorové 360° audio. Na chytrých hodinkách Galaxy Watch4 a Watch5 bude nově možné lépe na dálku ovládat aplikaci fotoaparátu v připojeném smartphonu.

Nová funkce prostorového nahrávání zvuku 360 Audio Recording snímá zvuk v okruhu 360 stupňů pomocí mikrofonu v každém sluchátku Galaxy Buds2 Pro. Při přehrávání videa s takto nahraným zvukem do sluchátek se potom dostaví podobný prostorový efekt, který vnímal autor při nahrávání. Funkci bude možné nejdříve vyzkoušet s nejnovějšími skládačkami Galaxy Z Fold4 a Z Flip4.

Nahrávání prostorového zvuku je první funkcí u řady Galaxy, která využívá nový standard Bluetooth LE Audio. Tato technologie přináší lepší kvalitu zvuku, menší latenci a delší výdrž baterie. U sluchátek Galaxy Buds2 Pro se LE Audio používá i pro vytváření binaurálních nahrávek zvuku z mikrofonů v levém i pravém sluchátku.

Jak aktivovat nahrávání 360° audia:

Funkce bude k dispozici u sluchátek Galaxy Buds2 Pro spárovaných se smartphonem Galaxy s uživatelským rozhraním One UI 5.0 nebo vyšším s podporou LE Audio, včetně Galaxy Z Flip4, Z Fold4 a připravovaných smartphonů Galaxy. Vyžaduje instalaci nejnovějších verzí softwaru na smartphonu Galaxy a zařízeních Galaxy Buds. Chcete-li tuto funkci aktivovat, přejděte do aplikace Samsung Fotoaparát –> vyberte funkci Video –> klepněte na volbu Nastavení fotoaparátu –> klepněte na volbu Rozšířené možnosti videa –> zapněte volbu pro nahrávání prostorového zvuku.

Druhá aktualizace se týká aplikace Camera Controller na chytrých hodinkách Galaxy Watch. Pomocí ní můžete už nyní ovládat na dálku spoušť fotoaparátu v mobilu a vytvořit tak například skupinovou fotografii bez nutnosti dobíhat do záběru na samospoušť. Do hodinek Galaxy Watch4 a Watch5 přibyla funkce nastavení zoomu, který se ovládá podle modelu hodinek buď podržením ciferníku nebo pootočením lunety. Aktualizace do hodinek probíhá pomocí obslužné aplikace Galaxy Wearable na připojeném smartphonu a dorazí v průběhu měsíce února.

Váš názor Další článek: Testujeme nejoriginálnější herní mobil. RedMagic 8 Pro provětrá svěžím designem i ventilátorem

Témata článku: Samsung, , , , , , F +, Nahrávání, Galaxy Wearable, Funkce, Sluchátko, Galaxy Buds, LE Audio, Prostorový efekt, Zvuk, Bluetooth LE Audio