Samsung v Česku aktualizuje Galaxy S21 na Android 12. Máme pro vás první screenshoty

Samsung je jedním z prvních výrobců, který začal své smartphony aktualizovat na Android 12. Zatímco loni dostala vlajková řada Galaxy S20 update na Android 11 až v průběhu Vánoc, letos má jihokorejský výrobce více než měsíční náskok. Update je v Česku konkrétně k dispozici u modelů řady Galaxy S21, a to i u modelů z volné distribuce, které tentokrát předběhly modely od některých operátorů. Aktualizace se nám v redakci nabídla u Galaxy S21 Ultra, a tak vám můžeme ukázat první screenshoty finální verze systému s nadstavbou One UI 4.

Aktualizační balík má v našem případě 2,67 GB a nabídne se vám automaticky, příp. ji vyvoláte ručně přes Nastavení - Aktualizace softwaru - Stáhnout a nainstalovat. Součástí aktualizace je listopadová aktualizace zabezpečení a samozřejmě celá spousta změn, kterou Samsung popisuje v detailním changelogu, který si můžete prohlédnout v naší galerii. Aktualizace je hotová do deseti minut, následně dochází k optimalizaci aplikací a k naběhnutí systému.

Na první pohled se nic výrazně nezměnilo, grafická nadstavba od Samsungu je hodně podobná. Vizuálně si hned povšimnete užších notifikačních pruhů, přepracovaného jezdce pro regulaci jasu či nového filtru pro extra utlumený jas displeje. V rámci Soukromí přibyl přehled o využívání oprávnění fotoaparátu, mikrofonu a polohy zařízení, a při aktivním využívání (např. ve fotoaparátu) vám v pravém horním rohu vyskakuje zelená ikonka, která se zmenší na zelenou tečku. 

Redakční představení Samsungu Galaxy S21 Ultra:

Záhy po řadě Galaxy S21 by měly následovat skládačky, starší topmodely a pak také další vybrané modely. Orientační harmonogram updatů prozrazuje tento článek.

Diskuze (10) Další článek: WiPhone je programovatelný telefon, ze kterého si zavoláte nebo z něj vyrobíte auto

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy S21 5G, Samsung Galaxy S21 5G 256GB, Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 256GB, Samsung Galaxy S21+ 5G, Samsung Galaxy S21+ 5G 256GB, Pro +, Screenshot, Samsun, Model, Operátor, Česká republika,