Samsung uvedl reproduktor Aurora, který se stane chytrým až po vložení telefonu

Samsung na konferenci SXSW 2018 v americkém Austinu na veřejnosti poprvé ukázal chytrý reproduktor Aurora. Ten se od většiny stávajících liší tím, že pro své fungování potřebuje vložený telefon. Sám o sobě tedy chytrý vlastně není. Samsung si od toho slibuje daleko nižší prodejní cenu, kterou by mohl zatopit konkurenci.

Klepněte pro větší obrázek
Chytrý reproduktor Aurora od Samsungu vypadá tak trochu jako kávovar. Místo šálku na kávu je připravena odrazná plocha pro zobrazení postavičky, která bude interagovat s uživatelem

Podle zdroje vzešel reproduktor Aurora z vývojového centra Samsung C-Lab, které si uvědomilo, že není třeba duplikovat výpočetní výkon v samostatně stojícím reproduduktoru, když pro pro jeho fungování můžete použít stávající harwdare v telefonu. Jistě, má to i svá negativa. Reproduktor k telefon bezdrátově nepřipojíte, na  druhou stranu však po zapojení do reproduktoru můžete počítat i s bezdrátovým dobíjením smartphonu.

Klepněte pro větší obrázek
Spodní pohled na reproduktor - vložený telefon promítá obraz na odraznou plochu, přitom se ještě bezdrátově nabíjí

Ten je do Aurory vložen s displejem dolů, a se spuštěnou aplikací promítá na spodní odraznou desku „holografickou“ postavičku, která reaguje na hlas uživatele. Výpočetní výkon obstarává čipset, nahrávání zvuku zase mikrofon telefonu. Na horní hraně Aurory je umístěn i „periskop“, který umožňuje pomocí odrazů zrcadel využít fotoaparát telefonu pro optické rozpoznávání objektů v popředí.

Jak funguje chytrý reproduktor Google Home?

Reproduktor Samsung Aurora je neustále ve vývoji, takže není jasné, kdy, a zda vůbec, půjde do prodeje. Nevíme ani to, zda bude reproduktor používat asistenta Bixby nebo úplně jiného hlasového asistenta.

Zdroj Nikkeibp

Váš názor Další článek: Aprílový ceník O2: Huawei s nejlepším foťákem na světě, nová Xperia a slevy na iPhone

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Optické rozpoznávání, Telefon, Nikkei, Vývojové centrum, Bezdrátové dobíjení, Sam, STAN, Druhá strana, Austin, Odrazná plocha, Výpočetní výkon, Kter, Reproduktor, Aurora, Chytrý, Spuštěná aplikace, Vložený telefon