Samsung ukázal unikátní 360° displej pro skládačky. Přeložíte jej na jednu i na druhou stranu

  • Samsung přemýšlí nad budoucími konstrukcemi skládaček
  • Jedním směrem by mohl být i tento nový hybrid
  • Displej díky novému pantu přeložíte na jednu i druhou stranu

Divize Samsung Display se webu The Verge pochlubila fotografiemi prototypu skládacího zařízení s novou generací pantu. Prototyp s názvem „Flex In & Out“ je totiž navržen s 360° pantem, který umožňuje skládání a rozkládání zařízení ve stylu Galaxy Z Fold4, a současně i překládání displeje směrem ven. A to je něco na způsob konstrukce Huawei Mate Xs 2.

I když zdroj spekuluje nad tím, že bychom mohli vidět v akci prototyp skládacího Galaxy Z Fold5, v praxi se do budoucí skládačky od Samsungu zřejmě dostane jen samotný pant. Neočekáváme, že by se zařízení řady Galaxy Z Fold současně překládalo i na druhou stranu. Samotný pant je „kapkovitý“, displejová plocha v něm umístěná má strukturu vodní kapky, což znamená, že po rozevření není překlad tak výrazný, jako u dříve používaných pantů ve tvaru písmene U. Ostatně i boční pohled naznačuje, že v zavřeném stavu už mezi oběma displejovými díly není žádná znatelná mezera.

Klepněte pro větší obrázek
V čem je zvláštní prototyp od Samsungu se skládacím displejem? Třeba tím, že jej současně přeložíte dovnitř i směrem ven...

Jedná se o druhý zajímavý prototyp od Samsungu, který se v letošním roce dostal na veřejnost. Už na veletrhu CES jsme mohli vidět prototyp skládacího rolovacího displeje, který ukazoval, že jihokorejci zvažují možné cesty, kterými se vydat do budoucna. Příliš však nevsázíme na to, že by Samsung letos nějak experimentoval, zřejmě i nadále zůstane věrný značení a konstrukcím řad Galaxy Z Flip a Galaxy Z Fold.

Hybrid skládacího a rolovacího displeje od Samsungu:

Zdroj: The Verge

Váš názor Další článek: Obří reklamní spam na smartphonech. Aplikace zobrazovaly až 25 reklam a rychle vybíjely telefon

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Displej, Flex In & amp, Hybrid, Huawei Mate, ? Displej, Skládačka, Pant, Konstrukce, Směr, Displej, The Verge, In & amp