Samsung ukázal, jak kompletuje a testuje skládačky. Ponoří je do vody a zavře do několika komor

  • Samsung na videu ukázal, jak testuje skládačky
  • Začíná se funkčními testy, následuje testování sítě
  • Nezapomnělo se ani na test pantu a voděodolnosti

Samsung na svém posledním videu dal nahlédnout pod pokličku výroby aktuálních skládacích novinek – Galaxy Z Fold4 a Galaxy Z Flip4. Konkrétně se díváme na plně automatizovanou finální část, kdy dojde k nacvaknutí a hermetickému uzavření zadního krytu, přičemž hned záhy následuje kompletní procedura automatického testování, kterou si prochází každý vyrobený telefon.

Jako první jsou na řadě funkční testy, v rámci nichž se ověřuje specifická funkčnost, např. snímače přiblížení, dotykové vrstvy displeje stylusu S Pen, bezkontaktních plateb, apod. Druhým krokem je testování síťové konektivity, tedy příjem mobilního signálu, a to v uzavřené testovací „krabici“. Pokračuje se s testy všech fotoaparátů, se zaměřením na autofocus, optický zoom, apod. Navazuje se testem bezdrátového dobíjení.

Klepněte pro větší obrázek
Samsung dal nahlédnout pod pokličku, ukázal, jak testuje své nejnovější skládačky

Dalším krokem je testování režimu Flex Mode, tedy funkčnosti displeje v libovolné pozici. Po složení telefonu je nedílnou součástí i test, v rámci něhož se v uzavřené komoře testuje voděodolnost telefonu. Z dřívějška už víme, že Samsung v prvním kroku nepoužívá vodu, ale simulovaný tlak, a testuje se, zda se nezmění tlak uvnitř zařízení. Pokud ano, znamenalo by to, že se na voděodolnost telefonu nelze spolehnout. 

Samsung ukázal, jak po výrobě testuje skládačky:

Nechybí samozřejmě ani testování pantu, tedy strojové otevírání a zavírání telefonu. Testu neujdou ani boční tlačítka, na závěr se pak testuje skutečná voděodolnost. Skládačky jsou postříkány vodou a následně zkušebně ponořeny. Videu od Samsungu můžeme vytknout jen jeden detail, a to chybějící průstřelovou selfie u vnějšího displeje Galaxy Z Fold4. Panel má i širší rámečky, a tak se domníváme, že záběry pochází z testování prototypu.

Zdroj: Samsung News

Diskuze (1) Další článek: Xiaomi 12S Ultra je po všech stránkách unikát. Má jen jednu chybu – v Evropě se nedá koupit

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy Z Flip4, Samsung Galaxy Z Fold5, Komora, Testování, Voda, Uzavření, Pant, Test, Pen, Samsung News, Skládačka, Telefon,