Samsung u topmodelů nově slibuje až čtyři generace Androidu a pět let bezpečnostních aktualizací

  • Už před dvěma lety Samsung slíbil tři generace updatů Androidu
  • Počínaje loňskými topmodely přidává ještě jednu generaci navíc
  • Telefony budou dostávat softwarové záplaty po dobu pěti let

Oživeno 9. února 18:00: 

Samsung dnes na akci Galaxy Unpacked potvrdil novou politiku čtyř velkých aktualizací Androidu a pět let bezpečnostních aktualizací. Neplatí to však jen pro novinky řad Galaxy Tab S8 a Galaxy S22, ale také pro skládačky řady Galaxy Z, pro budoucí telefony „áčkové“ řady a také pro chytré hodinky!

Čtyři roky updatů Android a pět let bezpečnostních aktualizací platí pro:

  • Řada Galaxy S: Galaxy S22, S22+, S22 Ultra, Galaxy S21, S21+, S21 Ultra, S21 FE a budoucí modely řady S
  • Řada Galaxy Z: Galaxy Z Fold3, Galaxy Z Flip3 a budoucí modely řady Z
  • Řada Galaxy A: budoucí modely řady A
  • Tablety Galaxy: Galaxy TabS8, S8+, S8 Ultra a budoucí modely řady Tab S

Na čtyřletou aktualizaci rozhraní One UI Watch a operačního systému Wear OS Powered by Samsung pak dosáhnou chytré hodinky Galaxy Watch4, Galaxy Watch4 Classic a budoucí modely řady Galaxy Watch.


Původní článek z 8. února 2022:

Twitterový účet @evleaks zřídkakdy s předstihem zveřejňuje tiskové zprávy, ovšem u příležitosti blížící se akce Galaxy Unpacked udělal výjimku. Ve svém newsletteru Substack účet rozesílal uniklou tiskovou zprávu ke Galaxy Tab S8, ve které Samsung u nových telefonů nově slibuje čtyři generace systémových updatů Androidu a pět let bezpečnostních aktualizací systému!

Samsung v tiskové zprávě uvádí, že na čtyři následné generace Androidu a až na 5 let bezpečnostních aktualizací mají nárok tyto modely:

Samsung tak do nového okna s delší softwarovou podporou zařadil už loňské topmodely a skládačky. A to znamená, že se řada Galaxy S21 a loňské skládačky dočkají až Androidu 15, zatímco letošní Galaxy S21 FE spolu s dalšími novinkami řad Galaxy Tab S8 a Galaxy S22 zakončí svůj životní cyklus až na Androidu 16!

Připomeňme, že Samsung již v srpnu roku 2020 při představení telefonů řady Galaxy Note20 avizoval, že jeho topmodely dostanou až tři další generace Androidu. Tento optimistický limit se nově posouvá až na čtyři generace operačního systému, což řadí podporu Samsungu mezi Android výrobci na tu nejvyšší příčku. Jihokorejský výrobce dokonce překonává i samotný Google, který u Pixelů nabízí o jednu generaci Androidu méně. Na zítřejší tiskové konferenci by měl Samsung novou politiku aktualizací a zabezpečení už jen formálně potvrdit.

První letošní novinka od Samsungu, Galaxy S21 FE:

Zdroj imgbb via Twitter

Diskuze (27) Další článek: Tap to Pay. Nová služba Applu přemění iPhony v platební terminál

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Samsung Galaxy S21 5G, Samsung Galaxy S21 5G 256GB, Samsung Galaxy S21 FE, Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 256GB, Samsung Galaxy S21+ 5G, Samsung Galaxy S21+ 5G 256GB, Samsung Galaxy Z Flip3 5G, Samsung Galaxy Z Flip3 5G 256GB, Samsung Galaxy Z Fold3 5G, Samsung Galaxy Z Fold3 5G 512GB, Bezpečnostní aktualizace, Wear OS Powered, Model,