Samsung u svých skládaček pozastavil aktualizace na Android 12. Některé telefony po updatu nenaběhly

Samsung teprve před pár dny vypustil stabilní Android 12 pro skládací Galaxy Z Flip3 a Galaxy Z Fold3, a už jej ze svých serverů stahuje. Na vině je problematická aktualizace, která některým uživatelům připravila dost perné chvilky. A to se týká zejména domovské Jižní Koreje, protože aktualizované telefony se staly nepoužitelnými „těžítky“. Jedinou možností bylo kompletní vymazání dat přes Recovery Mode, a kdo neměl zálohováno, ten měl prostě smůlu.

Mezi další nedostatky nové verze Androidu ve skládačkách od Samsungu patří blikání displeje, problém s tmavým režimem, nižší výkon či problematická funkce Dual Messenger, která nefunguje se všemi aplikacemi, jako dříve. A můžeme pokračovat ještě dále. Někteří uživatelé neumí pořídit screenshot, nelze spustit Netflix ani YouTube, či dokonce z galerie mizí dříve vyfocené fotografie! Majitelé Foldu dokonce po updatu fixně zůstávají u 60Hz obnovovací frekvence, a na 120 Hz se systém přepnout nedokáže. A to přesto, že v poslední betaverzi firmwaru fungovalo vše bez problémů.

Redakční představení Samsungu Galaxy Z Flip3:

Čeští uživatelé se nemusí obávat, protože Android 12 se u nás ještě do skládaček nedostal. Je však možné, že kvůli problémům s updatem v Jižní Koreji bude aktualizace u nás prodávaných skládacích modelů o něco opožděna. Podle původního harmonogramu by měly skládačky řady Galaxy v Česku dostat  update na Android 12 v lednu příštího roku.

Zdroj Samsung Community Via Sammobile

Diskuze (4) Další článek: Nejlepší aplikace pro tento týden: Nákupní seznam, dočasný e-mail a tisk fotoknih

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy Z Flip3 5G, Samsung Galaxy Z Flip3 5G 256GB, Samsung Galaxy Z Fold3 5G, Samsung Galaxy Z Fold3 5G 512GB, Samsun, Dual messenger, Telefon, Uživatelé, Skládačka, Česká republika, Fold, Jižní Korea,