Samsung si upevnil pozici v regionu, kam patří i Česko. Dosáhl zde podílu 40 %

Podle analytiků ze společnosti Counterpoint Research se Samsungu daří se smartphony na trzích střední a východní Evropy (CEE), kam patří také Česká republika. Ve druhém čtvrtletí letošního roku dosáhla jihokorejská společnost ve sledovaném regionu tržního podílu 40 %.

Klepněte pro větší obrázek

Analytici uvádějí, že ke zhruba pětinovému meziroční nárůstu pomohla Samsungu letošní dobře segmentovaná série smartphonů Galaxy A, která představovala 70 % všech dodávek jihokorejských telefonů. Největší konkurent Samsungu, společnost Huawei dohromady se značkou Honor, má podíl pouze poloviční. Přitom před rokem dělilo obě firmy jen 11 procentních bodů.

Na prodeje smartphonů Huawei a Honor negativně dopadly sankce uvalené americkou vládou. Vytěžilo z toho i čínské Xiaomi, které je s 11 % regionální tržní trojkou. Čtvrtý Apple si v regionu CEE drží v průběhu konstantní podíl okolo 6 %. Do první pětky se probojovaly smartphony Nokia finského výrobce HMD Global.

Diskuze (14) Další článek: Poslanci schválili novelu. Přechod od operátora bude snazší a sankce výrazně nižší

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Podíl, Česká republika, Huawei a Honor, Evropa, Region, DOS, Counterpoint Research, Samsun, Galaxy a