Samsung si patentoval skládací tablet. Stylus snadno schováte na zádech

Samsung má pro příští rok se skládačkami velké plány, a zveřejněné patenty naznačují, že bychom se mohli dočkat telefonu s výsuvným displejem (Galaxy Z Roll) nebo rovnou skládacího tabletu. Na motivy nedávno podaného patentu vznikly rendery, které přibližují černobílé náčrtky realitě. A pokud bude finální zařízení vypadat podobně, mohl by Samsung spojit do jednoho celku příjemné s užitečným. 

Jedna z podob skládacího tabletu je ta, v rámci které zavřete dvě krajní části displeje dovnitř, takže při přenášení ochráníte skládací displej zdvojenou konstrukcí á-la Galaxy Z Fold2. Rendery však ukazují i druhou variantu skládačky, která části displeje překládá na zadní stranu. V ruce tak máte, buď kompaktnější smartphonovou podobu zařízení, nebo jeho větší tabletovou variantu. Zajímavá je i, jinak nudná zadní část telefonu, kde bude mezi zavřenými částmi displeje umístěno pero S Pen, které se k zádi magneticky přichytí, a mohlo by se zde i současně nabíjet. 

Pero však nebude nijak vadit fotoaparátům, které budete moci použít pro focení i v kompaktnější podobě skládačky. Nadvakrát skládací displej má přinést i různé možnosti využití, např. částečné vyklopení jedné displejové části má posloužit jako stojánek při sledování videí. Hybrid mezi smartphonem a tabletem podporující dotykového pero by mohl ve finále nést označení Galaxy Z Fold Tab, jeho případná premiéra se však očekává až v příštím roce. Letos bychom se měli u Samsung primárně dočkat nástupců skládacího Galaxy Z Fold2 a Galaxy Z Flip.

Nové typy displejů od Samsungu (SID 2021):

Zdroj Letsgodigital

Diskuze (1) Další článek: Bude to sběratelská rarita. LG přece jen vyrobí Rollable, ale jen pro interní účely

Témata článku: Samsung, , , , , , , Displej, Podoba, Konstrukce, Sido, Přenášení, Realita, Pen, Samsun, Motiv,