Samsung si patentoval selfie kamerku v displeji. Ušetří tak dost prostoru

Čtečky otisků prstů se v posledních měsících přesunuly na zadní stranu, protože na té přední se začaly „roztahovat“ širokoúhlé bezrámečkové displeje. Snímač otisků prstů se sice již brzy vrátí zpět (čtečka bude umístěna pod displejem), ovšem otázka snímačů nad displejem zůstává stále nevyřešena. iPhone X a Essential Phone tak mají v displeji viditelný výřez, podle patentu Samsungu by se však všechny snímače, včetně reproduktoru, mohly dostat pod displej.

Podle zveřejněného patentu Samsungu se má pod displej schovat snímač přiblížení, čidlo okolního osvětlení a také reproduktor. Samsung počítá dále s tím, že pod displej schová i selfie kamerku. Ta má „vidět“ přes poloprůhledný OLED displej a vysokou obnovovací frekvencí, a to v době, kdy bude zobrazovací vrstva deaktivovaná. Buď na celé ploše displeje, nebo jen lokálně v místě umístění selfie kamerky.

Prvním vývojovým krokem bude přesunutí čtečky otisků pod displej:

Patent rozhodně vypadá zajímavě. Může však trvat až několik let, než se pod displej kompletně schovají všechny prvky, které u současných smartphonů ještě stále běžně vídáme nad displejem.

Diskuze (11) Další článek: Asus Zenfone 4 Pro: Surový výkon a opěvovaný fotoaparát pro zámožné [recenze]

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Pro +, Essential Phone, Otisk, Kamerka, Poslední měsíc, Otisky prstů, Zveřejněný patent, Snímač, Sam, Celá plocha, ? Displej, DOS, Zadní strana, Displej, Samsun, Okolní osvětlení, Čidlo