Samsung představil trio odolných smartphonů řady Galaxy A (2017)

  • Samsung dnes představil tři smartphony, o kterých se již několik měsíců živě spekuluje
  • Novinkou v řadě Galaxy A je zvýšená odolnost IP68
  • Zvědaví budeme i na kvalitu 16Mpix kamerky pro selfie

Stalo se přesně tak, jak se předpokládalo. Samsung hned zkraje roku představil tři nové modely řady Galaxy A (2017), které se na veletrhu CES v Las Vegas objeví na veřejnosti vůbec poprvé. Všechny představené novinky spojuje identický design, podobný hardware, displeje typu Super AMOLED s režimem Always-On, konektor USB-C a zvýšená odolnost IP68.

Samsung Galaxy A7 (2017)

Nejvybavenějším modelem nové produktové řadě je Galaxy A7 (2017). Smartphone je vyroben v kombinaci kovového šasi a 3D skla, které je použito na přední i zadní straně smartphonu. Rozměry novinky činí 157 × 77 × 8 mm, hmotnost telefonu je v tuto chvíli zatím neznámá. Samotné tělo disponuje zvýšenou odolností IP68, která zaručuje „přežití“ pod vodou za podmínek stanovených výrobcem. A protože konektory nemají žádnou vnější ochranu, je odolnost řešena především vnitřními membránami.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy A7 (2017) v modré barevné variantě

Rozvržení základních prvků vypadá na první pohled standardně, ovšem brzy si všímáme prvních rozdílů. Hlavní systémový reproduktor je umístěn netradičně na pravém boku, a to nad zamykacím tlačítkem. Levý bok s regulátory hlasitosti nabídne i společný šuplíček pro nanoSIM a microSD kartu. Volitelně má být k dispozici i Dual SIM varianta. Další novinka je umístěna na spodní hraně, vedle 3,5mm jacku totiž najdeme konektor USB Type-C.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy A7 (2017) ve zlaté barevné variantě

Fotoaparát na zadní straně má rozlišení 16 Mpix (F1.9), ovšem identický snímač je umístěn i vpředu nad displejem, což by se mělo výrazně podepsat nad zvýšením kvality populárních „selfíček“. Z použitých snímačů zaujme použitý barometr, do domovského tlačítka byl pak opět integrován snímač otisků prstů. A teď to nejdůležitější, 5,7" Super AMOLED displej na čelní straně disponuje Full HD rozlišením.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
A neochudíme vás ani o snímky Samsungu Galaxy A7 (2017) v růžové

Galaxy A7 (2017) je postaven na osmijádru o taktu 1,9 GHz a na 3GB RAM. Interní 32GB paměť rozšíříte microSD kartami až o dalších 256 GB. Telefon má bohatou konektivitu, nechybí tedy Wi-Fi, NFC, Bluetooth 4.2, GPS ani LTE Cat.6. Do útrob se vměstnala 3 600mAh baterie a nezapomnělo se ani na rychlé nabíjení. Telefon se do prodeje dostane s Androidem 6.0.1 Marshmallow a grafickou nadstavbou TouchWiz.

Klepněte pro větší obrázek
Technické specifikace Samsungu Galaxy A7 (2017)

Další fotografie Samsungu Galaxy A7 (2017):

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Diskuze (25) Další článek: Beta Androidu Nougat pro Galaxy S7 skončila. Finální verze má vyjít v lednu

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy A3, Samsung Galaxy A3 (2016), Samsung Galaxy A3 Dual, Samsung Galaxy A5, Samsung Galaxy A5 (2016), Samsung Galaxy A7, Samsung Galaxy A7 (2016), Sam, Áčko, Přežití, Galaxy a, Trio, GPS a LTE, Nejvybavenější model, Áčkový model, Nfc bluetooth,