Samsung představil nový power controller pro mobily. Umožní až 100W dobíjení!

Sázka na 25W rychlonabíjení přes USB Power Delivery u Galaxy A70 nebyla náhoda. Samsung na svém blogu oznámil, že vyvinul dva nové power controllery (v překladu „regulátory napájení“), které mobilním zařízením do budoucna umožní až 100W superrychlé nabíjení! Samsung u dvou nových modelů oceňuje jejich variabilitu, protože mohou být nasazeny u monitorů, notebooků, ale také i u smartphonů a tabletů. 

Power controller SE8A v sobě kombinuje i tzv. Secure Element, navíc podporuje USB Type-C Autentifikaci, která chrání proti zneužití od neschválených připojených produktů. Zjednodušeně řečeno, při nabíjení nepůjde telefon nebo tablet nijak „hacknout“. Druhým novým power controllerem je MM101, který navíc zvládne detekovat vlhkost, aby mohl zaručit bezpečné podmínky pro nabíjení. Oba regulátory napájení obsahují ochranu proti přepětí a splňují specifikace USB pro rychlonabíjení dle specifikace USB Power Delivery 3.0.

Součástí power controllerů je i eFlash paměť, která výrobcům umožní aktualizaci jejich firmwaru na dálku (FOTA) bez nutnosti hardwarových zásahů. Samsung již zahájil výrobu modelu SE8A, MM101 je v současné době distribuován zájemcům v podobně vzorků. Nové power controllery by se mohly do budoucna objevit i u smartphonů z řad Galaxy S a Galaxy Note, a také u těch nejvybavenějších tabletů řady Galaxy.

Zdroj Samsung News

Diskuze (1) Další článek: TSMC bude vyrábět pokročilé procesory pro Huawei i Apple. Dostanou je nejvyšší modely

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Dobíjení, Pře, Mobil, USB-PD, USB power Delivery, Controller, Galaxy S a Galaxy Note, USB, Samsung News, MOBI, Element, Foto, Pro +, Samsun,