Samsung představil novou řadu fotoaparátů ISOCELL 2.0 s 0.7μm pixely

Samsung oficiální cestou představil nové fotočipy řady ISOCELL 2.0, které se pyšní pixely o velikosti 0,7 μm. Oproti starším 0,8μ mfotočipům řady ISOCELL jsou nové snímače o 15% menší a o 10% tenčí, což výrazně zvyšuje jejich flexibilitu při jejich nasazení do smartphonů. Samsung i nadále využívá funkce ISOCELL Plus (fyzická bariéra proti „přeslechu“ barev) a Smart-ISO (maximální využití světla dopadající na pixel), aby v případě tak malých obrazových bodů nedocházelo ke ztrátě obrazové kvality.

Nová řada zahrnuje hned čtyři nové fotočipy. Nejzajímavěji vypadá ISOCELL HM2, což je nástupce prvního 108MPx fotočipu ISOCELL HM1. Jedná se o snímač o velikosti 1/1.52" s rozlišením 108 MPx, nonapixel binningem (3 × 3) a s ostřením typu Super PD. Videa ve 4K půjde natáčet s maximální snímkovací frekvencí 120 fps. ISOCELL GW3 je kompaktnější 64MPx snímač s rozměry 1/1.97", který podporuje slučování čtyř pixelů do jednoho. 4K videa dokáže natáčet maximálně se 60 fps.

ISOCELL GM5 je novým objektivem, který může být použit, jako teleobjektiv, tak jako ultraširokoúhlý fotoaparát. Jedná o 1/2.55" snímač s podporou tzv. „Staggered-HDR“, které má zaručit jasnější snímky s minimálním šumem. V případě zoomového objektivu je maximální rozlišení videí 4K s 60 fps, v případě širokáče je možné při rozlišení 4K využít až 120 fps. Čtvrtým do party je 32MPx 1/3.14" ISOCELL JD1, který taktéž spojuje čtyři pixely do jednoho. Stropem natáčení videí ve 120 fps je tentokrát rozlišení Full HD.

Aktuální generace fotočipu ISOCELL GN1 od Samsungu:

Samsung již zahájil masovou výrobu snímačů HM2, GW3 a JD1, model GM5 je zatím ve fázi distribuce vzorků. První smartphony s novými foťáky od Samsungu mají spatřit světlo světa ještě koncem letošního roku, na nejvýše postavený HM2 se s největší pravděpodobností může těšit nástupce letošního Galaxy S20 Ultra

Zdroj Samsung News

Váš názor Další článek: Mysleli si, že odhalili padělky AirPods. Místo toho zabavili originál OnePlus Buds

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung News, Super PD, Snímač, FPS, ISOCELL plus, F +, Samsun, Full HD, Rozlišení, Nová řada