Samsung potvrdil stylus pro chystanou skládačku. Máme i důkaz odolnosti IPx8

Samsung ve svém editoriálu na oficiálním blogu potvrdil existenci dotykového pera, které bude primárně určeno pro skládací zařízení. Jihokorejský výrobce na blogu uvádí, že „místo představení nového Galaxy Note přinese Samsung oblíbené funkce z tabletofonů na další zařízení řady Galaxy“. Leaker Evan Blass souběžně dodává, že pro Galaxy Z Fold3 budou k dispozici dva volitelné stylusy - S Pen Pro a S Pen Fold Edition. 

Jaké budou mezi oběma dotykovými pery rozdíly, zatím nevíme. Je možné, že jedno z nich bude „klasické“, a druhé zase osazené baterií a ověnčené podporou Bluetooth pro bezdotyková gesta. A zatímco stylus u véčka Galaxy Z Flip3 podporován nebude, obě chystané skládačky mají skutečně podporovat zvýšenou odolnost IPx8. Jako nejvěrnější důkaz slouží uniklá fotografie od Samsungu, na které jsou vidět obě chystané skládačky postříkané vodou.

Pro úplnost dodáme, že véčko dostane do výbavy 1,9" vnější a 6,7" vnitřní skládací AMOLED, jehož součástí bude průstřel pro 10MPx selfie. Vedle informačního displeje budou připraveny dva 12MPx snímače. U skládacího hybridu bude mít vnitřní displej se 4MPx podddisplejovou selfie úhlopříčku 7,6 palce. Nad 6,2" vnějším panelem bude umístěna 10MPx selfie. Na zádech pak čekejte trojici 12 MPx snímačů, hlavní foťák zřejmě doplní širokáč a teleobjektiv s 2× optickým přiblížením. Premiéra nových skládaček se uskuteční 11. srpna.

Toto je (zatím) aktuální generace skládacího Galaxy Z Fold2:

Zdroj Samsung News, Twitter

Diskuze (11) Další článek: Nokia vzkřísila legendární 6310. Obrněná XR20 má zase 5G a bezdrátové nabíjení

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , Samsung News, Samsun, Dotykové pero, Pro +, Evan Blass, Důkaz, Skládačka, Odolnost,