Samsung poprvé za devět let dodal méně než 300 milionů telefonů. Na letošek chystá silnou ofenzivu

Dopady koronaviru jsou a budou patrné v celé řadě odvětví, včetně smartphonového byznysu. Samsung za posledních devět let na trh vždy dodal přes 300 milionů smartphonů, ovšem za rok 2020 tuto metu nepřekoná. I když finální součty budou jasné až za několik měsíců, podle jihokorejského zdroje dodala firma na trh „jen“ 270 milionů telefonů. To lze přičíst pandemii, různým restrikcím a lockdownům po celém světě.

Samsung se chce na svá „stará“ čísla vrátit už v roce 2021, kdy má v plánu dodat na trh 307 milionů telefonů (20 milionů „hloupých“ telefonů a 287 milionů smartphonů). Z toho má 50 milionů kusů spadat na vlajkové modely řady Galaxy S21 a skládačky. Těch má být letos vyrobeno okolo 6 milionů, v polovině případů má jít o cenově dostupnějšího nástupce Galaxy Z Flip.

Také se očekává vstup Samsungu do nižších cenových pater 5G smartphonů, o což se postarají základní modely řady Galaxy A (A22 5G a Galaxy A32 5G). Pokud k nim připočteme ještě řadu Galaxy M, dostaneme se na 237 milionů smartphonů střední třídy, z nichž bude zhruba 20 % vyrobeno subdodavateli. Jihokorejci zřejmě i letos využijí přídomek „FE“, aby přinesli zajímavé zařízení v poměru výkon/cena po vzoru loňského Galaxy S20 FE.

Redakční představení Samsungu Galaxy S20 FE:

Zdroj Etnews

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (8) Další článek: Ježíšek a Santa Claus přetížili iCloud. Problémy trvaly den a půl

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Letošek, English, Milión telefonů, Telefon, Jihokorejec, Milión smartphonů, Lockdown, Samsun, Etnews