Samsung na příští rok chystá levné „áčko“ Galaxy A12 5G i základní Galaxy M12

Rok ještě neskončil a Samsung už připravuje další model „áčkové“ řady s dvojkou na konci. Po modelu Galaxy A42 se brzy do akce dostane ještě levnější Galaxy A12, který má podporovat sítě páté generace. A při pohledu na číselné označení je zřejmé, že se v příštím roce dostane podpora 5G i do podstatně levnějších modelů od Samsungu, než tomu bylo letos.

Na internet se již nyní dostaly rendery průhledného pouzdra, na němž můžeme vidět telefon v bílé barevné variantě ze všech stran. Na zádech bude připraven čtyřnásobný fotoaparát s přisvětlovací diodou, přední stranu vyplní displej s výřezem do V pro selfie kamerku. Na spodní hraně bude umístěn USB-C, hlavní reproduktor a sluchátkový jack, zamykací klávesa a regulátory hlasitosti zůstanou tradičně napravo. Telefon se vizuálně dost výrazně podobá modelu Galaxy M12, jehož rendery už s předstihem kolují na internetu.

Levný „emkový“ model pro příští rok designově vychází ze zmiňovaného Galaxy A42 5G, jenže plastová záda jsou tentokrát rozdělena do dvou segmentů. Horní bude strukturovaný, spodní zase lesklý. A pod ním se má ukrývat hned 7 000 mAh baterie! Čtečka otisků prstů se přesune na pravý bok, 6,5" displej bude mít véčkový výřez pro selfie kamerku. Na rendery telefonu se můžete podívat v naší galerii. Oba zmíněné smartphony by měly být představeny hned zkraje příštího roku.

Redakční první dojmy ze Samsungu Galaxy M21:

Zdroj Slashleaks, Voice

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (4) Další článek: Start podzimních novinek se Applu příliš nepovedl. Vrší se problém za problémem

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , Samsun, Áčko, Výřez, Model, Look, Kamerka, Příští rok, First Look