Samsung na českém trhu prodává tři novinky. Dva „Lite“ modely a další „áčko“

V uplynulých dnech se na český trh dostaly hned tři nové smartphony od Samsungu - Galaxy S10 Lite, Galaxy Note10 Lite a Galaxy A71. První dvojice smartphonů nemá přímého předchůdce, Samsung ještě před startem řady Galaxy S20 zkouší nalákat na „předělové“ modely zejména stávající majitele „es osmiček“ a „es devítek“.

Galaxy S10 Lite je ještě větší, než Galaxy S10+, sklo bylo nahrazeno levnějším plastem. Pod 6,7" Super AMOLED Plus displeje se vměstnala optická čtečka otisků prstů, na zádech se vyjímá trojitý fotoaparát, jemuž dominuje 48MPx snímač následovaný 12MPx širokáčem a 5MPx makrem. Zajímavá je také optická stabilizace Super Steady. Výkon dodává Snapdragon 855 s 6GB RAM, uvnitř je připraven Android 10 s nadstavbou One UI 2.0. Telefon je v Česku v prodeji v černé a modré za 16 999 Kč.

U Galaxy Note10 Lite můžeme vidět snahu o levnější Note s perem S Pen, který by zaujal začátečníky nebo by vybídl majitele staršího Galaxy Note 8 k přechodu na novější model. Telefon používá čipset Exynos 9810 použitý u Galaxy Note 9, a k němu přidává 6GB RAM a 4 500mAh baterii. Dotykové pero podporuje Bluetooth, takže se jeho funkce prakticky neliší od dotykového pera u Galaxy Note10. Přední stranu vyplňuje 6,7" Super AMOLED, na zádech je přítomen trojitý foťák. A nezapomnělo se ani na sluchátkový jack! Galaxy Note10 Lite v Česku vychází na 15 499 Kč. K dostání je ve stříbrné a černé.

Třetí novinku na českém trhu, Galaxy A71, už v redakci několik dní testujeme. Střední třída se letos soustředí na mobilní focení, takže na zádech telefonu najdete čtyřnásobný foťák. V obvyklé sestavě chybí zoomový objektiv, který je nově nahrazen makrosnímačem. V plastovém těle se ukrývá 4 500mAh akumulátor, výpočetní výkon poskytuje Snapdragon 730  s 6GB RAM. Galaxy A71 můžete pořídit v černé, stříbrné a modré za 11 999 Kč. A už brzy si u nás budete moci přečíst detailní recenzi, naše první dojmy najdete zde.

Redakční představení Samsungu Galaxy A71:

Diskuze (11) Další článek: Na akci Galaxy Unpacked bude i Google. Zřejmě blíže uvede nové UI pro skládačky

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy A71, Samsung Galaxy Note10 Lite, Samsung Galaxy S10 Lite, Záda, Český trh, Pro +, Lít, Áčko, Model, Dotykové pero, Foťák, Lite model,