Samsung Galaxy S10 dostane vlastní kryptoměnovou peněženku (aktualizováno)

Přestože cena kryptoměn za poslední měsíce hodně spadla, jejich využití v praxi paradoxně roste, což potvrzují i dva nedávno představené kryptomobily HTC Exodus 1 a Sirin Finney. Vypadá to, že pozadu nechce zůstat ani Samsung, který údajně vyvíjí vlastní kryptoměnovou peněženku, která by měla být předinstalována v novém vlajkovém modelu Galaxy S10.

Aplikace by podle serveru sammobile.com měla podporovat Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum a na něm postavené tokeny standardu ERC20. Výhodou je, že půjde o tzv. Cold Wallet, která ukládá privátní klíče offline. V aplikaci si takovou peněženku můžete vytvořit sami, ale možný je také import peněženky z jiné aplikace. Peněženka bude zálohována tradičně pomocí 12-24 anglických slov (seed), ale k přístup půjde omezit i pomocí PIN kódu, čtečky otisků prstů ale zřejmě i očním skenerem.

Klepněte pro větší obrázek
Nové ochrané známky Samsungu týkyjící se blockchainu (obr.: galaxyclub.nl)

Kryptoměnovou peněženkou však Samsung nekončí. V nedávné době si totiž zaregistroval hned tři ochranné známky souvisící s blockchainem. Konkrétně jde o názvy Blockchain KeyStore, Blockchain key box a Blockchain Core. Otázkou zůstává, o jaké produkty/služby půjde a zda je Samsung opravdu použije.


Aktualizováno 24. ledna 2019:

Spekulace se nakonec ukázaly jako pravdivé. Samsung do Galaxy S10 integruje tzv. Samsung Blockchain KeyStore, zabezpečenou peněženku pro ukládání kryptoměn. Mezi podporované kryptoměny zatím patří pouze Ethereum (ETH), při oznámení Galaxy S10 20. února, však mají být podporovány i další „mainstreamové“ kryptoměny, jako např. Bitcoin.

Diskuze (3) Další článek: Zase něco nového. Meizu Zero nemá konektory, tlačítka, reproduktor, ani SIM kartu

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Samsung Galaxy S10, GAL, Anglické slovo, Samsun, ETH, Aplikace, Galaxy s, Samsung do Galaxy, Samsung Galaxy s, Mainstream, Ochranná známka, DOS, Nedávná doba, Sam