Samsung letos prodal 2 miliony 5G mobilů. Do konce roku čeká dvojnásobek

Samsung na veletrhu IFA prozradil prodejní čísla svých smartphonů s podporou sítí páté generace. Ty se do prodeje dostaly letos v dubnu, a až do srpna se jednalo pouze o jeden model - Galaxy S10 5G. Se startem prodejů nové řady tabletofonů se k němu v srpnu přidal i Galaxy Note10+ 5G. Oba tyto telefony se tak podepsaly pod cifrou dvou milionů prodaných kusů, za což může Samsung děkovat zejména domovskému trhu v Jižní Koreji. Již před pár měsíci zde Galaxy S10 5G překonal metu 1 milionu prodaných kusů, přičemž LTE varianty na tomto trhu vůbec nenabízí.

Samsung do konce roku očekává, že se na celém světě prodá 5G smartphonů, k nimž pomohou zejména další prodeje 5G verze tabletofonu Galaxy Note10 i nejlevnějšího 5G modelu od Samsungu, Galaxy A90, který má v Evropě nastavenou cenu na 749 EUR (19 300 Kč). Na druhou stranu, takový Galaxy Fold 5G se pohybuje na úplně opačném konci cenového spektra. V Evropě má stát 54 tisíc Kč!

Naše první dojmy ze skládacího Samsungu Galaxy Fold:

Zdroj Cnet

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (6) Další článek: Online přenos: Apple představil iPhone 11 a haldu dalších novinek

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Galaxy A90, Samsung Galaxy Fold, Samsung Galaxy Note10, Samsung Galaxy Note10+, Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10+, Mobil, Kus, Samsun, Dvojnásobek, Evropa, Prodej, Konec roku, Pro +, MOBI, Jižní Korea,