Samsungu unikl seznam aktualizací na One UI 4.0. Již dnes startují updaty pro řadu Galaxy S21

Samsung v rámci aplikace Samsung Members publikoval harmonogram aktualizací na Android 12 s nadstavbou One UI 4.0, který záhy odstranil. Screenshot stránky však již koluje po internetu, a my tak máme představu o tom, které ze zařízení od Samsungu dostanou update na nejnovější verzi systému, a kdy se tak stane. 

Je třeba brát v potaz, že uniklý harmonogram nebyl určen pro český trh, takže lokálně může k aktualizacím dojít o něco později, než je v seznamu uvedeno. Jihokorejský výrobce v průběhu dne navázal tiskovou zprávou, ve které potvrdil pozvolný dnešní start updatů na Android 12, jehož se jako první dočká řada Galaxy S21. V Česku je update (v době psaní článku) dostupný zatím jen u Galaxy S21 Ultra od O2.

Zdroj: Samsung NewsTwitter


Původní článek z 11. listopadu:

Samsung končí s beta testy Androidu 12. Budoucí ROM s nadstavbou One UI 4 už bude finální

Samsung dnes ukončil beta testování Androidu 12 s nadstavbou One UI 4.0 u řady Galaxy S21. V průběhu několikatýdenního testování výrobce vyladil chyby, a všeobecně se očekávalo, že v tomto týdnu výrobce vypustí pátou betaverzi. Té jsme se nedočkali, protože všechny zásadní nedostatky opravila již čtvrtá verze. Místo páté bety tak vyjde stabilní verze systému, a to nejprve v Jižní Koreji, odkud se rozšíří do zbytku světa. Přesný harmonogram však Samsung zatím neoznámil.

Betatestování i nadále pokračuje ve vybraných zemích u modelů řady Galaxy S20, Galaxy Note20 a také u skládacích Galaxy Z Flip3 a Galaxy Z Fold3. A to nasvědčuje, že i letos se aktualizace na nejnovější Android jako první dočká aktuální „esková“ řada, přičemž další modely jihokorejské značky budou o něco opožděny. Podle dřívějších předpokladů by měl Samsung začít aktualizovat své smartphony na Android 12 v průběhu prosince. Bude se tak zřejmě opakovat situace z loňského roku, kdy řada Galaxy S20 dostala v Česku update na Android 11 v období okolo Vánoc, a až poté následovaly další modely. 

Představení nadstavby One UI 4 od Samsungu:

Největší změny Androidu 12 u Samsungů mapuje tento článek.

Zdroj Sammobile

Diskuze (46) Další článek: Simple jsou jednoduché předplacené tarify od Tesco Mobile. 10 GB můžete mít za 400 Kč

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , Nokia 3610 fold, Samsung Galaxy A12, Samsung Galaxy A12 128GB, Samsung Galaxy A12 32GB, Samsung Galaxy A32, Samsung Galaxy A32 5G, Samsung Galaxy A51, Samsung Galaxy Fold, Samsung Galaxy M12, Samsung Galaxy M12 128GB, Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 FE,