Samsung končí s aktualizací zabezpečení u tři roky starých Galaxy S6

Samsung, stejně jako řada dalších výrobců, u svých smartphonů s Androidem poskytuje minimálně dvouletou podporu v oblasti systémových aktualizací. V případě samostatných bezpečnostních aktualizací je doba podpory stanovena na 3 roky od uvedení telefonu na trh. A to nejen pro vlajkové modely, ale také pro další smartphony nižší a střední třídy.

Těsně před zveřejněním dubnové aktualizace zabezpečení od Samsungu tak došlo na tři roky staré smartphony Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge, které byly ze seznamu podporovaných telefonů vyřazeny. Recenzi Galaxy S6 Edge jste si u nás mohli přečíst v dubnu 2015. V současné době by u většiny es šestek měla být k dispozici únorová aktualizace zabezpečení, což na tři roky starý telefon není vůbec špatné.

Na chvíli ze seznamu zmizel i „zvětšený“ Galaxy S6+, který v Evropě sloužil jako částečná náhrada za Galaxy Note 5. Nakonec se však vrátil zpět, takže jeho současní majitelé mohou počítat s tím, že telefon bude aktualizace zabezpečení dostávat ještě několik měsíců. Jeho recenzi jste si u nás mohli přečíst v září 2015

První pohled na nejnovější Galaxy S9 a S9+ od Samsungu:

Samsung v současné době dělí modely podle toho, zda pro ně připravuje měsíční nebo čtvrtletní aktualizace. Měsíční jsou určeny pro modely řady Galaxy S, tabletofony Note 5 a Note 8, a také pro Galaxy A5 z předloňského, loňského a letošního roku. U telefonů od operátorů se měsíční updaty mohou opozdit nebo mohou být dokonce přeskočeny. Zbývající podporované modely spadají do čtvrtletních aktualizací, přesný seznam modelů naleznete v naší galerii. 

Diskuze (24) Další článek: Na banány si počkáme. Nová Nokia 8110 se začne prodávat až těsně před prázdninami

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Seznam, Čtvrtletní aktualizace, Nízká třída, Samsun, Tabletofon note, Starý telefon, Současný majitel, První pohled, Sam, Vlajkový model,