Samsung jde s pravdou ven. Jak konkrétně je řešeno chlazení u Galaxy Note 9?

„Kapalinové chlazení s karbonovými vlákny“ u Galaxy Note 9 dostává v posledních dnech velkou mediální publicitu. Spousta zdrojů totiž tvrdí, že jihokorejci zvětšenou heatpipe tímto označením nazývají neprávem a upozorňují, že se nejedná o nic světoborného. Zmiňovaný karbon navíc v celém systému nikde není vidět. Bylo tak jen otázkou času, než na to Samsung zareaguje.

Jihokorejci v rámci tiskové zprávy konečně uvedli na pravou míru, jako u Galaxy Note 9 funguje tzv. „Water Carbon Cooling System“. Jihokorejci potvrdili přítomnost kapaliny, která se díky zvýšeným teplotám procesoru mění na páru. Ta postupuje porézní výplní měděné heatpipe (objem 330 mm3), na jejímž konci se pára po vychladnutí opět mění v kapalinu. Zmiňovaná karbonová vlákna jsou použita ve vrstvě TIM (Thermal Interface Material), která se nachází přímo na čipsetu a pomáhá vést teplo do měděné heatpipe. Podle Samsungu vede karbon teplo až devětkrát lépe, a proto byl u Notu 9 použit namísto běžně aplikovaného silikonu.

Nejpodstatnější novinky u Samsungu Galaxy Note 9:

S ohledem na velikost smartphonu, rozměry čipsetu a heatpipe se bavíme o vrstvě karbonu s tloušťkou několika mikrometrů. Na druhou stranu se ukázalo, že označení „Water Carbon Cooling System“ není žádným marketingovým tahákem. V systému se objevuje kapalina i karbon, což by mělo utlumit veškeré dosavadní spekulace. Při přímém srovnání teplot při hraní her u Galaxy S9 a Galaxy Note 9 jsme již v recenzi uvedli, že teplota obou zařízení byla srovnatelná. Rozdíl se ukázal až po ukončení hraní, Note 9 se zchladil na příjemnou „provozní teplotu“ o něco rychleji.

Zdroj Samsungmobilepress

Váš názor Další článek: Vivo chystá novinku se čtečkou v displeji. Máme pro vás první snímky modelu X23

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy Note 9, Dosavadní spekulace, Note, Zvýšená teplota, Sam, Jak, Samsungmobilepress, Karbonové vlákno, Samsung Galaxy, Přímé srovnání, Teplota, Celý systém, Tim, Čipset, Kapalina, Samsun, Karbon, GAL