Samsung Galaxy Xcover Pro: pracant s IP69 má suplovat i platební terminál

Německý server WinFuture propálil další nepředstavenou novinku od Samsungu. Jedná se o smartphone Galaxy Xcover Pro, který dělá tlustou čáru za dřívějšími málo vybavenými Xcovery. Novinka má být ideálním pomocníkem zaměstnancům v terénu, kteří se mohou opřít o bezpečnostní platformu KNOX, zvýšenou odolnost IP69 nebo o mobilní platby. Telefon totiž bude díky podpoře mPOS (mobile Point of Sale) duplikovat funkci platebních terminálů pro bezkontaktní platby.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nový Samsung Galaxy Xcover Pro se pyšní podporou IP69 a také tím, že se z něj může stát mobilní platební terminál

Telefony, primárně zaměřený na business, se opírá o 6,3" LCD displejem s poměrem stran 20:9 a rozlišení FHD+. U jeho levého horního rohu najdeme výřez pro 13MPx selfie. Na zdrsněných zádech, která si zachovají možnost výměny 4 050mAh baterie v případě potřeby za druhou nabitou, najdeme duální fotoaparát v konfiguraci 25 + 8 MPx. Čtečka otisků prstů je součástí zamykací klávesy na pravém boku. O 15W dobíjení se stará USB-C konektor na spodní hraně, telefon má dvě programovatelná tlačítko, jedno na levém boku, druhé na horní hraně.

Výkon mu poskytuje Exynos 9611 se 4GB RAM a 64GB pamětí, kterou si microSD kartami rozšíříte až o dalších 512 GB. V telefonu běží Android 9, ovšem daleko důležitější jsou navázané funkce. Telefon může díky podpoře mPOS posloužit i jako mobilní platební terminál, jehož integritu zajišťuje zabezpečená platforma Samsung Knox. V telefonu se dále počítá se softwarem pro skenování barkódů. Telefon se nezalekne ani nehostinných podmínek, splňuje normy IP69 a MIL-STD810G, při pádu z 1,5 metru podle výrobce nedojde k žádnému poškození.

Posledním námi testovaným Xcoverem byl model Xcover 4s:

Smartphone s tloušťkou 10 mm a hmotností 217 gramů se v Evropě dostane do prodeje 31. ledna. Jako první bude k dostání ve Finsku, kde má stát 499 EUR, což dělá v přepočtu necelých 13 tisíc korun. Samsung však telefon oficiální cestou ještě neoznámil, na případné potvrzení dostupnosti u nás si tak budeme muset ještě počkat.

Diskuze (1) Další článek: Od vesmíru přes auta až po chytré brýle. Bosch přivezl na CES technologické lahůdky

Témata článku: Samsung, , , , , , , Knox, Pracant, Šup, Sup, Samsung Knox, Pro +, Samsun, Terminál, Winfuture, Evropa, Telefon, Finsko, Point of Sale, Xcovery, Platební terminál,