Samsung Galaxy Tab S4 nabídne skener oční duhovky i desktopový režim DeX

Segment tabletů postupně vyklízí své pozice, spolu se zvětšujícími se úhlopříčkami displejů u smartphonů už není tolik atraktivní, jak býval ještě před několika lety. U Samsungu je v současné době nejvybavenějším tabletem loňský Galaxy Tab S3, který se však má již brzy dočkat nástupce Galaxy Tab S4. Jeho představení se očekává v průběhu léta, nejpozději by se měl ukázat na zářijovém veletrhu IFA v Berlíně. 

Na čínském Weibu se již objevila první fotografie tabletu, který vypadá zdánlivě dost podobně stávající generaci Tab S3. Novinka má být poháněna Snapdragonem 835 se 4GB RAM, interní paměť má být 64GB, počítá se i s podporou microSD karet. Na zadní straně bude umístěn 13MPx fotoaparát, nad displejem se má nacházet 8MPx selfie. Vedle ní má být i skener oční duhovky, který bude jedním z biometrických přístupů pro odemknutí tabletu. Čtečka otisků prstů bude zřejmě dispozici na zadní straně zařízení.

Podle jediné fotografie tabletu, kterou máme k dispozici, by měl mít použitý 10,5" Super AMOLED displej poměr stran 16:10. Má být roztažen přes větší část přední strany, takže se ovladače přesunou do dotykové podoby ve spodním řádku displeje. Po stranách mají být k dispozici hned čtyři reproduktory, pod které se podepíše společnost AKG. Po spuštění zařízení bude najíždět Android 8.1 Oreo s grafickou nadstavbou Samsung Experience 9.5. Současné jihokorejské topmodely přitom běží na nadstavbě Samsung Experience 9.0.

Oficiální prezentační video Samsungu Galaxy Tab S3:

Pro tablet se počítá i s krytem Book Cover Keyboard, který k flipovému obalu přidá i samostatnou QWERTY klávesnici. V rámci doplňkového příslušenství má být k dispozici i nová dokovací stanice DeX Pad, se kterou půjde na tabletu spustit desktopový režim DeX. A kdo ví, možná se konečně dočkáme i slibovaného režimu Linux on Galaxy...

Via Sammobile

Diskuze (2) Další článek: Jak by vypadala Nokia 3310, kdyby byla smartphone? Podívejte se na koncept

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , Děs, První fotografie, Sam, Biometrický přístup, Displej, Řez, Book Cover, Interní paměť, Duhovka, Oční duhovka, AKG, Berlín,