MWC

Samsung Galaxy Tab S3 chce být nejlepší tablet na světě [MWC]

  • Krátce jsme si vyzkoušeli nový tablet Galaxy Tab S3 od Samsungu
  • Důraz je kladen na práci i na zábavu
  • Mezi největší lákadla patří pero S Pen a hned čtyři reproduktory

Samsung právě v Barceloně představil špičkový tablet Galaxy Tab S3. Hlavními rysy jsou 9,7" displej, AKG audio se čtyřmi reproduktory, vylepšené pero S Pen a extrémně nízká tloušťka.

Galaxy Tab S3 je osazen 9,7" Super AMOLED displejem s QXGA rozlišením (2 048 × 1 536 Pix), oproti Galaxy Tab S2 se tedy nic výrazného nemění. Tedy až na podporu přehrávání 4K HDR videoobsahu. Tablet jsme si vyzkoušeli, a můžeme potvrdit, že displej je opět tím nejlepším z dílny Samsungu. Líbí se nám výborné pozorovací úhly , absolutní černá i velmi dobrá čitelnost na přímém slunci. Pod displejem najdeme tradiční ovladače, v domovském tlačítku nechybí snímač otisků prstů.

Samsung bude k tabletu nabízet QWERTY klávesnici s flipovou ochrannou displeje, která na zádech tabletu drží díky integrovaným magnetům. Pouzdro lze složit do několika podob, a to podle toho, co chcete s tabletem dělat. Klávesnice přišla o řadu speciálních tlačítek, díky tomu jsou klávesy větší. První dojmy z psaní jsou pozitivní, tlačítka mají jistý stisk a také poměrně slušný zdvih.

Na horní a spodní hraně najdeme po dvou reproduktorech, celkem se tedy můžete spolehnout na „hutné“ stereo hrající ze čtyř reproduktorů značky AKG. Byť demo skladby na tabletu úplný zvukový potenciál neodhalily, projev byl kvalitní i při vyšší hlasitosti. 

 

Nový S Pen je přesnější, má lepší citlivost a rozeznává psaní pod různým úhlem.

 

Vůbec poprvé se u tabletů řady Galaxy Tab S objevuje dotykové pero S Pen a dostanete jej hned v balení. Neschová se dovnitř tabletu, má ale klip, za který jej připevníte na hranu flipového pouzdra. Pero bude mít stejnou barvu jako tablet, a velikostně se přibližuje běžné propisce. Díky tomu je jasné, že se pero do tenkého těla prostě nemělo jak vejít.

I z nového stylusu (Samsung mu říká „Enhanced S Pen“) mám pozitivní dojmy, působí znatelně citlivěji, a skvěle rozpozná úrovně tlaku. Perem lze kreslit pod různými úhly, čímž ovlivníte tvar stopy, např. podobně jako při „skutečném“ kreslení pastely či štětcem.

Tablet podporuje funkci Bezdotykový příkaz, takže očekávejte všechny dosavadní vychytávky, které se objevily u modelů řady Galaxy Note. K dispozici je např. psaní poznámky na zamknutém displeji, ke které se dostanete hned po odemknutí tabletu.

 

Samsung Galaxy Tab S3 má být hybridem mezi herním a pracovním tabletem.

 

Tablet běží na Snapdragonu 820. Interní paměť je 32GB, operační je 4 GB. Nechybí LTE Cat. 6 ani spousta senzorů, např. hallův senzor rozpozná otevření/zavření flipu. Android 7 dostane nadstavbu TouchWiz, prostředí nedoznalo zásadních změn. Předinstalované aplikace se zaměřují hlavně na poznámky a kreslení. Tablet má být ale i herním centrem, důkazem je podpora API Vulkan nebo Game Launcher a Game Tools.

Základní hardwarové specifikace:

  • Rozměry: 237 × 169 × 6 mm
  • Hmotnost: 429 g (Wi-Fi), 434g (LTE) 
  • Displej: 9,7 palců, Super AMOLED, rozlišení 2 048 × 1 536 pix
  • Čipset: Snapdragon 820 (2 × 2,15 GHz + 2 × 1,6 GHz)
  • Paměť: 32GB interní, podpora microSD (až 256 GB), 4GB RAM
  • Baterie: 6 000 mAh s Fast Charging
  • Konektivita: Wi-Fi, WiFi Direct, Bluetooth 4.2, GPS, GLONASS, Beidou, Galileo, USB 3.1 (Type-C), LTE Cat. 6
  • Fotoaparát: 13Mpix s autofocusem a přisvětlením, 5Mpix kamerka pro selfie
  • Video: 4K (3 840 × 2 160 pix), nahrávání s 30 gps, přehrávání až s 60 fps
  • Stylus: S Pen nové generace, pogumovaný hrot, 4 096 úrovní tlaku, psaní pod různými úhly, Bezdotykový příkaz, aplikace Samsung Notes
  • Operační systém: Android 7.0

Cenu tabletu Galaxy Tab S3 a datum zahájení prodejů na českém trhu zatím neznáme. Jakmile Samsung vydá oficiální stanovisko, doplníme jej i do článku.

Diskuze (12) Další článek: Samsung Galaxy Book: Všechno se nemusí točit kolem Androidu [MWC]

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Kreslení, Bezdotykový příkaz, Game Launcher, Nejlepší tablet, Dobrá čitelnost, Zavření, Game Tools, GAL, Tab, Samsun, Videoobsah, API Vulkan, Absolutní černá, Špičkový tablet, AKG audio, Dotykové pero, BeiDou,