Samsung Galaxy S21 Ultra se od letošního S20 Ultra zřejmě moc lišit nebude

Míra spekulací, které se točí okolo připravované řady Galaxy S21, dává tušit, že Samsung své budoucí topmodely uvede na trh dříve, než je běžným pravidlem. Zatím poslední informace hovoří o tom, že by měla být nová generace řady Galaxy S představena už v lednu, přičemž na trh se má dostat začátkem února. 

Již dříve jsme vám ukázali rendery Galaxy S21 a Galaxy S21 Ultra, na nichž zaujme zejména netradiční fotoaparát, který bude navazovat přímo na kovový rám telefonu. Budoucí „terminátorový“ vzhled fotomodulu potvrdil i další únik, tentokrát přímo z továrny. Na fotce můžeme vidět kovový plíšek s vyrobenými fotomoduly pro základní Galaxy S21.

Zřejmě nejvíce se však očekává od Galaxy S21 Ultra, který však zřejmě mezigeneračně nepřinese tolik novinek, jak se původně předpokládalo. Telefon má měřit 165 × 75 × 8,9 mm, a z přední strany má být zaměnitelný s Galaxy S20 Ultra. Největší designovou změnou bude zvětšený fotomodul na zadní straně, jehož součástí budou čtyři objektivy společně s přisvětlovací diodou. Jako hlavní fotoaparát má být opět použit 108MPx snímač.

Telefon s interním označením O3 nabídne 6,8" Dynamic AMOLED 2X displej typu Infinity-O s podporou 144Hz obnovovací frekvence. V průstřelu umístěná selfie bude mít rozlišení 40 MPx, pod displejem má být připravena vylepšená ultrazvuková čtečka otisků prstů. Přísun energie zabezpečí 5 000mAh akumulátor, výpočetní výkon by měl v Evropě dodávat zatím nepředstavený Exynos 2100. A zapomenout nesmíme ani na podporu stylusu S Pen, který se má prodávat samostatně. Uvnitř všech tří novinek poběží Android 11 s grafickou nadstavbou One UI 3.

Galaxy S21 Ultra má jít do prodeje v černé, stříbrné a také ve fialové. Plusová verze má být k dostání jen v černé a stříbrné, zatímco základní Galaxy S21 se má pyšnit hned čtyři odstíny (šedá, růžová, fialová a bílá). Zatím tedy barvy nevypadají dvakrát lákavě, zvláště, když Samsung u řady Galaxy S20 FE ukázal, že se sytých pastelových odstínů nijak nebojí. Ale uvidíme. Do oficiální premiéry zbývá ještě několik měsíců, navíc jsou dosud zveřejněné detaily jen neověřenými spekulacemi.

První dojmy ze Samsungu Galaxy S20 Ultra:

Zdroj Sammobile, 91mobiles

Diskuze (1) Další článek: RECENZE: OnePlus Nord – zpět k základům

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Sammobile, Telefon, Displej, Evropa, Odstín, Samsun, Pen,