Samsung Galaxy S21 FE přeci jen existuje. Výpočetní výkon obstará Snapdragon 888

Dostane se letos na trh Samsung Galaxy S21 FE nebo kvůli nedostatku čipsetů bude telefon nakonec zrušen? Zatím to vypadá, že se dočkáme spíše první varianty, protože se telefon již ukázal ve vývojářské konzoli od Googlu. Nejedná se tedy o žádný „pokoutný“ únik ale o předzvěst budoucího prodeje očekávaného smartphonu, který, podobě jako Galaxy S20 FE v loňské roce, s odstupem času doplní základní trio řady Galaxy S21.

Telefon dostane do výbavy 6,4" Super AMOLED displej o rozlišení 2 400 × 1 080 pix. Telefon podle konzole běží na Snapdragonu 888, což by byla zajímavá alternativa pro aktuální modely řady, které se v Česku nabízejí z Exynosem 2100. Telefon bude podporovat 5G sítě, do výbavy se dostala 4 500mAH baterie s rychlým dobíjením i trojice fotoaparátů, která by měla být stejná, nebo minimálně hodně podobná, jako v loňském roce. Recenzi Galaxy S20 FE si můžete přečíst zde

Via Myfixguide


Původní článek ze dne 9. července:

Čínský regulační úřad poctil svou návštěvou připravovaný Galaxy S21 FE od Samsungu. A samozřejmě ani nechybí výrobcem předložené specifikace a také fotografie pořízené certifikační autoritou, které dávají za pravdu dřívějším únikům. Zřejmě nejzajímavější zástupce řady Galaxy S21 v poměru výkon/cena nabídne 6,4" Super AMOLED displej s rozlišením 2 340 × 1 080 pix. Rozměry samotného telefonu budou 156 × 75 × 7,9 mm, novinka tedy bude nepatrně kratší a štíhlejší, než loňský Galaxy S20 FE.

Jako hlavní foťák bude na zádech použit 32MPx snímač doplněný 12MPx širokáčem a 8MPx teleobjektivem. Jako maximální rozlišení natáčených videí je uváděno 4K, a to přesto, že by měl telefon zvládat natáčení až 8K videí. V Jižní Koreji by měl telefon běžet na Snapdragonu 888, do Evropy by se měla dostat varianta s Exynosem 2100. Na možnost současné dostupnosti telefonu se dvěma různými čipsety tentokrát příliš nesázíme, a to kvůli globálnímu nedostatku součástek, který ovlivnil již Galaxy S20 FE.

Telefon by se měl pyšnit 6 nebo 8GB RAM, úložiště bude mít kapacitu 128 nebo 256 GB. Smartphone pro „fanoušky“ má navíc nabídnout i microSD karty, které základní trio řady Galaxy S21 postrádalo. 4 500mAh baterie telefonu podporuje až 45W dobíjení, jenže v základním balení bude zřejmě přibalen méně výkonný adaptér. Představení Samsungu Galaxy S21 FE se očekává až v říjnu letošního roku.

Toto je aktuální generace „fanouškovského“ Galaxy S20 FE:

Zdroj TENAA

Diskuze (8) Další článek: Datovat v cizině už se nebojíme. Na dovolené v Chorvatsku spotřebovali Češi v průměru 8 GB

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Rozlišení, Fotka, Eska, F +, Výpočetní výkon, TENAA, Samsun, Jižní Korea, Evropa, Regulační úřad, Via MyFixGuide, Česká republika, Super AMOLED displej, Čipset, Telefon