Samsung Galaxy S20 má skrytý 96Hz režim. Poradíme, jak jej můžete nastavit

Samsungy řady Galaxy S20 se pyšní 120Hz obnovovací frekvencí displeje, která má zatím dva nedostatky. Tím prvním je rozlišení displeje, které se při vyšší obnovovací frekvenci sníží na 2 400 × 1 080 pix. Tím druhým je nižší výdrž na jedno nabití, která díky vyšší obnovovací frekvenci poklesne až o několik hodin. Vývojáři na webu XDA-Developers však ještě objevili nepoužívaný 96Hz režim, který částečně odstraní dříve uváděné nedostatky.

Ne, rozlišení displeje je stále sníženo na 2 400 × 1 080 pix, ovšem rozdíly mezi 96 a 120 Hz už okem moc nepostřehnete. A bonusem je zde menší zátěž na baterii, než v případě 120Hz režimu. 96 Hz lze aktivovat ručně přes ADB či přes aplikaci S20 Refresh Rate Control, kterou stáhnete zde. Bude třeba jen přihlášení, příp. registrace nového XDA účtu.

Představení smartphonů řady Galaxy S20:

Samotná aplikace je velmi jednoduchá. Umožní tlačítky přepínat mezi obnovovací frekvencí displeje, navíc přidá i rychlé přepínače do horní lišty. Na webu testufo.com si následně jednoduše ověříte, že displej skutečně běží na 96 Hz. U některých modelů s čipsetem Exynos dochází, alespoň podle tohoto vlákna na Redditu, k prodlevě při odemknutí, která na dvě vteřiny deaktivuje dotyky na displej. V případě Galaxy S20 Ultra však zatím žádný problém nepozorujeme. Zbývá jen dodat, že aplikaci si do svého telefonu řady Galaxy S20 instalujete na vlastní riziko. 

Zdroj XDA

Diskuze (5) Další článek: TIP: Nejlevnější mobil pro bezkontaktní platby? Motorola One Lite umí NFC a stojí 3 tisíce

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 512GB, Samsung Galaxy S20+, Nastavit, Aplikace, Samsun, Web XDA Developers, Rozlišení, Jak, ADB, Rez, Rozlišení displeje, Displej, Reddit, Režim, Pór