Samsung Galaxy Note20+ dostává reálné obrysy. Fotomodul bude opět masivní!

Představení řady Galaxy Note20 se blíží, a tak není divu, že se stále častěji objevují spekulace o výbavě a rendery. A ten zatím nejnovější ukazuje Galaxy Note 20+ v celé své kráse. Designový základ můžeme hledat u loňského Galaxy Note10+, záda však odkazují na Galaxy S20 Ultra. Vystouplý fotomodul vypadá ještě větší, a to už je co říct...

Rozměry Galaxy Note20+ mají být hodně blízké loňské větší verzi: 165 × 77 mm, tloušťka má být 7,6 milimetru, fotoaparát bude o nějaký ten milimetr silnější. Obří fotomodul je designově nejvýraznějším prvkem, ještě když si všimnete obřích kruhů okolo tří základních objektivů. Budou mít nějakou specifickou funkci? Zřejmě ne, Samsung chce v kruzích efektně schovat čtvercový zoomový objektiv. Po stranách foťáků čekáme laserové ostření, ToF snímač, mikrofon pro natáčení videí a LED diodu.

Přední strana sice vypadá jako okopírovaná z Galaxy Note10+, všímáme si však menšího zaoblení hran. Jihokorejci displej u svých topmodelů postupně narovnávají, což by se mělo líbit zejména majitelům Notů. 6,9" Dynamic AMOLED bude mít minimální zakřivení bočních hran, takže stylus efektivně využijete na celé zobrazovací ploše. Budete si však muset zvyknout na jiné umístění stylusu. Šachtice bude umístěna netradičně v levé části spodní hrany. A to poblíž hlavního reproduktoru a USB-C konektoru.

Boční ovladače se naproti tomu vrátí na své původní místo. Experiment s přesunem na levý kraj vloni zřejmě nevyšel, a proto se regulátory hlasitosti se zamykacím tlačítkem dostanou opět doprava. Sluchátkový jack na těle telefonu chybí, což není žádným velkým překvapením. Uvnitř Notu 20+ by měla být připravena 4 500mAh baterie, kterou dobijete 45W rychlonabíjením. Výkon má v Evropě obstarat vylepšený Exynos 992 s 12GB RAM a 128GB úložištěm. Ve specifikacích se očekává podpora 120Hz frekvence displeje (i v maximálním rozlišení), 5G a Android 10 s grafickou nadstavbou One UI 2.1.

Premiéra řady Galaxy Note20 se očekává v srpnu letošního roku. Kvůli trvající pandemii bude telefon zřejmě představen pouze v podobě online přenosu.

Zdroj: Pigtou

Diskuze (9) Další článek: Samsung v Česku aktualizuje řadu S20. Ultra konečně dokáže fotit makro

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Hrana, Reálný obrys, DOS, Displej, Noty, Obrys, Milimetr, Samsun, F +, Pigtou, Galax Note, Evropa, Objektiv,